Conflict Sontplein Groningen loopt op

Het conflict over het Sontplein in Groningen loopt verder op. De gemeente praat niet meer met een van de projectontwikkelaars, Stichting Exploitatie Winkelpark Sontplein (SEWS) en deze noemt het gedrag van de gemeente bar en boos. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Aanleiding is dat SEWS volgens de gemeente meerdere keren de publiciteit heeft opgezocht, onder meer over zwerfvuil dat op het terrein is terechtgekomen. SEWS zou de gemeente daarnaast verwijten zijn afspraken niet na te komen. Voor de gemeente is nu de maat vol en is er geen sprake van constructief overleg en respect. "Er lijkt geen wederzijds vertrouwen en communicatie wordt extern gedeeld."

Volgens SEWS heeft de gemeente zijn vertrouwen verspeeld door pas in een later stadium diverse winkels uit te sluiten, zoals Big Bazar en Action, door te eisen dat winkels minimaal 1500 meter groot moeten zijn. 

Beide partijen willen uiteindelijk wel met elkaar samenwerken. De gemeente moet volgens SEWS dan zijn verantwoordelijkheid nemen in het proces. De gemeente vindt op zijn beurt dat SEWS op een constructievere wijze en met respect het gesprek moet aangaan. "De media betrekken we graag om ons succes te vieren."

Eind augustus staan de gemeente en SEWS bij de Raad van State omdat SEWS vijf winkels (waaronder de Big Bazar en Action) alsnog op het Sontplein wil krijgen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!