Fietsenwinkel.nl richt zich volledig op e-bikes en fysieke winkels

Fietsenwinkel.nl richt zich volledig op e-bikes en fysieke winkels

Fietsenwinkel.nl richt zich voortaan volledig op e-bikes en fysieke winkels. Dat besluit is genomen nadat het in 2009 opgerichte bedrijf zich afsplitste van moederbedrijf International Bike Group (IBG).

Met twaalf winkels willen de nieuwe directieleden Mark de Vos en Lucas Kuin uitgroeien tot een 'leidende multibrandspecialist' op het gebied van e-bikes. Fietsenwinkel.nl stopt met het zelf produceren van fietsen en de website krijgt primair een informatieve functie. De Vos: "De aanschaf van een e-bike is ingewikkelder dan het kopen van een traditionele fiets. Mensen hebben veel vragen en willen een e-bike bovenal ervaren door op verschillende modellen een proefrit te maken. Een klant hierin goed helpen kan het best in een fysieke winkel. Dat is voor ons reden om de winkels de kern van de organisatie te maken."

IBG leed vorig jaar een verlies van 21 miljoen euro en besloot zich in april op te splitsen in drie bedrijven, waar Fietsenwinkel.nl er eentje van is. Acht winkels van Fietsenwinkel.nl werden gesloten; in Assen, Apeldoorn, Venlo en Leeuwarden en de vier vestigingen in België.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!