Apple wint miljardenzaak tegen Brussel

Apple hoeft de miljardenboete die is opgelegd door de Europese Commissie niet te betalen. Dat meldt de NOS. Het techbedrijf heeft geen staatssteun van de Ierse regering gekregen, concludeert het Gerecht van de Europese Unie.

De kwestie stamt uit 2016, toen de Europese Commissie Apple een boete oplegde van bijna veertien miljard euro. De techfabrikant zou volgens Brussel illegale staatssteun van Ierland hebben ontvangen in de vorm van een belastingdeal. Apple boekte het bedrag in 2018 over maar ging, net als Ierland, in hoger beroep tegen de uitspraak. Beide partijen stelden dat de belastingdeal in lijn was met zowel de Ierse als de Europese wet.

Apple verweet de Europese Commissie van politieke motieven. "De Europese Commissie heeft de geschiedenis van Apple in Europa herschreven, de fiscale wetten van Ierland genegeerd en het internationale fiscale systeem overhoopgehaald", aldus Apple-topman Tim Cook destijds.

De miljardenboete is Apple onterecht opgelegd, oordeelt nu ook het Gerecht van de Europese Unie. De Europese Commissie kan nog in hoger beroep gaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!