De Mandemakers Groep zag omzet door coronacrisis halveren

De Mandemakers Groep zag omzet door coronacrisis halveren

De Mandemakers Groep (DMG) zag door de coronacrisis de omzet met vijftig procent kelderen. Dat kwam onder meer door de algehele sluiting van de winkels in België en Duitsland en het aangepaste werken in Nederland. Dat melden oprichter Ben Mandemakers en zijn zoon Stefan in een bijlage van het AD.

Toch ging de keuken- en sanitairgigant niet bij de pakken neerzitten. "We zijn andere communicatiemiddelen gaan gebruiken. In Duitsland zijn we met onze klanten proactief gaan videobellen en samen online gaan ontwerpen", vertelt Stefan. 

Inmiddels is de omzet weer normaal, net als de voorraden in de magazijnen. "Door al onze inspanningen draaien we nu over de eerste zes maanden van 2020 beter dan die over 2019", vertelt Mandemakers senior. De coronacrisis zorgt er bovendien voor dat investeringen in een stroomversnelling kwamen bij de retailer. "We openen dit jaar twee nieuwe megastores van Mandemakers Keukens, deze week in Amersfoort en in december één in Amsterdam." DMG-breed verwacht de oprichter zo'n dertig winkels te openen.

Reacties 1


Teun Treffers 15 mei, 17:14

Wat is de omzet

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!