Designer Outlet Roosendaal stelt de geplande uitbreiding uit door de coronacrisis. Dat vertelt directeur François Peeters tegen BN De Stem. De zesduizend vierkante meter aan winkels die in 2024 bijgebouwd moesten zijn, komen minstens een jaar later. 

Het plan was om het parkeerdek bij de ingang met twee verdiepingen uit te breiden naar 1600 plekken. De parkeerplaats aan de westkant zou dan verdwijnen en dat zou ruimte bieden voor extra winkels. "De ambitie is er nog steeds, maar door corona moeten we voorzichtig blijven. Wie weet wat er op ons afkomt", aldus Peeters. 

Door de coronacrisis zaten vijfhonderd medewerkers van het outletcenter van 25 maart tot en met 27 april dicht. Toch lijkt 2020 geen rampjaar te worden, zoals eerder gedacht. "We waren bang dat we twintig tot veertig procent minder omzet zouden draaien ten opzichte van vorig jaar", vertelt Peeters. Het tegendeel is waar: sinds de outlet weer open is, groeit de omzet met 25 tot 35 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. "Het maakt Roosendaal de best presterende locatie van McArthurGlen (het moederbedrijf, red.) in Europa." Peeters verklaart die stijging doordat consumenten het vakantiegeld gebruiken om zichzelf eens 'te verwennen'.

Hoewel de plannen voor de uitbreiding worden uitgesteld, zijn afgelopen tijd wel retailers als Manfield, Fossil en Watch aan het aanbod toegevoegd. Ook Sissy-Boy opent er binnenkort zijn deuren.