Medewerkers van het distributiecentrum van Wehkamp in Maurik blijven staken, meldt vakbond FNV. Het werk ligt er al bijna twee weken stil.

De Britse eigenaar van Wehkamp wil het distributiecentrum in Maurik sluiten en verkopen. De 52 medewerkers verliezen hun baan. Volgens de FNV is het sociaal plan ontoereikend. De bond zegt dat er de afgelopen week diverse keren achter de schermen informeel overleg is geweest met Wehkamp, maar er is nog geen akkoord. "We willen de medewerkers graag snel uit de onzekerheid helpen, maar het lijkt of Wehkamp hun personeel probeert uit te putten", zegt FNV-bestuurder Marian Beldsnijder. Toch gaan de stakers door, totdat er in hun ogen een aanvaardbaar bod ligt.

Door de reorganisatie verdwijnen op het hoofdkantoor van Wehkamp in Zwolle maximaal dertig banen. Ook daar wordt volgens de FNV gestaakt.

De gevolgen van de staking in Maurik zijn niet heel groot, zei een woordvoerster van Wehkamp eerder. In het dc worden alleen grote artikelen zoals banken en tuinmeubels verzonden. De meeste bestellingen worden in Zwolle verwerkt.