Huawei heeft een eigen Nederlandse webshop gelanceerd: de Huawei Store. De techfabrikant biedt vanaf nu smartphones, wearables en hearables aan via zijn officiële website.

Ook zijn er exclusieve producten verkrijgbaar via de Huawei Store, zoals de Huawei Sound X draadloze speaker die nergens anders in Nederland te koop is. Het bedrijf biedt gratis bezorging en een kosteloze pick-up service voor retourneringen. De techfabrikant introduceert de webshop naar eigen zeggen niet per se om te concurreren met andere verkoopkanalen, maar met name om service te kunnen bieden aan (potentiële) klanten.

“De Huawei Store is een manier om nog dichter bij onze consumenten te staan”, aldus Marc Kerkmeester, marketing directeur Huawei CBG Nederland. “Consumenten hebben nu via onze eigen website direct toegang tot het volledige Huawei ecosysteem. Onze producten werkten al naadloos met elkaar, maar zijn nu ook gemakkelijk op één plek te vinden."

Aan Droidapp laat Huawei tevens weten dat er plannen zijn om een flagshipstore te openen in Nederland, waar klanten alle producten kunnen uitproberen. De opening staat gepland voor 2021.