Juridisch gevecht GrandVision en EssilorLuxottica begint

Juridisch gevecht GrandVision en EssilorLuxottica begint

GrandVision en HAL staan deze maandag tegenover EssilorLuxottica in de rechtszaal. Het Frans-Italiaanse EssilorLuxottica probeert zo informatie los te krijgen bij het moederbedrijf van Pearle en Eye Wish over de maatregelen die tijdens de coronacrisis zijn gehanteerd. 

Deurwaarders vielen vorige week binnen bij GrandVision in opdracht van EssilorLuxottica. Zo probeerde de brillengigant bewijs veilig te stellen. Eerder startte GrandVision een arbitrageprocedure tegen zijn nieuwe eigenaar om ervoor te zorgen dat de overname doorgaat. 

EssilorLuxottica nam GrandVision vorig jaar over, daarbij zou het bedrijf 76,72 procent van alle aandelen in handen krijgen voor 7,2 miljard. 

Het is niet de eerste keer dat EssilorLuxottica een conflict heeft met een overnamepartij, berichtte het FD. Zo resulteerde de overname van brillenmerk Oakley door Luxottica in een ruzie in 2001. Het Italiaanse bedrijf had alle brillenwinkels van Sunglass Hut gekocht en eiste daardoor meer korting van Oakley, maar het brillenmerk weigerde. Dat resulteerde in minder brillen van Oakley in de winkels van Luxottica.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!