CBL lobbyt voor voorrang coronatests supermarktpersoneel

CBL lobbyt voor voorrang coronatests supermarktpersoneel

Het Centraal Bureau voor Levensmiddelen (CBL) wil dat personeel uit de voedselbranche voorrang krijgt bij de coronatests. Daarvoor zit de brancheorganisatie om tafel met de overheid, meldt de NOS.

Zo wil het CBL voorkomen dat personeel van onder meer supermarkten onnodig thuiszit. Bij het afnemen van een coronatest moet je nu minimaal een dag thuis wachten op de uitslag, waardoor werkgevers soms de rooster niet rond krijgen. 

"Er zijn nu nog geen extreme situaties", zegt een woordvoerder van het CBL. "Maar we willen voorkomen dat die ontstaan. Als een medewerker ziek is, kunnen er veel collega's uit een bron- en contactonderzoek komen. Nu het aantal besmettingen oploopt, wordt die kans groter."

Dat het nu nog redelijk goed gaat heeft volgens het CBL te maken met de 'kleine contracten' in de supermarkt. Vakkenvullers en caissières werken doorgaans maar een aantal uur op een dag.

Reacties

Het zou het CBL sieren om de vakbonden ook uit te nodigen voor deze gesprekken. Zodat het wel degelijk aangepast wordt op de behoefte van de werknemer en niet alleen naar gerief van de werkgever.
Daarnaast is alleen de zorg nog een cruciaal beroep. Zie www.overheid.nl
Dus een medewerker met gewoon de ‘griep’ mag zich gewoon ziek melden als hij werkzaam is in de supermarkt branche

Geplaatst door Ronald van der Flier op 10 augustus 2020 om 17:23

Laatste nieuws

RetailTrends