Brillenoorlog tussen GrandVision en EssilorLuxottica dendert door

Brillenoorlog tussen GrandVision en EssilorLuxottica dendert door

HAL, grootaandeelhouder van GrandVision, hoopt dat de nieuwe eigenaar EssilorLuxottica afziet van de overnamedeal. “Laat ze alsjeblieft weglopen en geef me die 400 miljoen euro”, aldus Mel Groot, ceo van HAL maandag in de zes uur durende zitting in de rechtbank. Dat meldt het FD.

Die 400 miljoen euro is de afkoopsom die EssilorLuxottica moet betalen als het van de overname af wil zien. GrandVision krijgt het geld alleen als de afspraken in de koopovereenkomst zijn geschonden, wat volgens EssilorLuxottica het geval is. 

Om dat te bewijzen heeft de Frans-Italiaanse brillengigant vorige week dinsdag alle telefoondata gekopieerd, inclusief e-mails, interne verslagen, brieven aan verhuurders en andere documenten. Dat deed het bedrijf tijdens een inval bij twee locaties van GrandVision en op het hoofdkantoor van HAL. Het personeel van de locaties zat tot ’s avonds laat opgesloten.

EssilorLuxottica nam GrandVision vorig jaar over voor 7,2 miljard euro. HAL heeft op dit moment 76,7 procent van de aandelen. De overname moet nog goedgekeurd worden door de Europese Commissie. Volgens GrandVision treuzelt EssilorLuxottica met het verstrekken van de juiste informatie aan deze mededingingswaakhond. De uitspraak over de zaak dient op 24 augustus. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!