Twentse supermarkt overtreedt coronaregels en moet dicht

Twentse supermarkt overtreedt coronaregels en moet dicht

Een supermarkt in Twente moet op last van de Veiligheidsregio vanaf donderdag dicht omdat de coronaregels niet worden nageleefd. Voor zover bekend is het de eerste supermarkt die om deze reden de deuren moet sluiten.

Het gaat om supermarkt Berning in Noord Deurningen, een dorp vlak bij de grens met Duitsland. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio zegt tegen Tubantia dat er in de winkel stelselmatig niet voldoende afstand werd gehouden. "We hebben heel wat gesprekken met de eigenaar gevoerd, waarschuwingen geuit en zelfs een boete opgelegd, maar uit recente controles is gebleken dat hij nog steeds niet voldoet aan de regels." De winkel mag pas weer open als de Veiligheidsregio heeft vastgesteld dat de situatie weer in orde is.

De eigenaar zegt in de krant dat hij aan het begin van de coronaperiode inderdaad is gewaarschuwd en dat hij een boete heeft gehad, van 50 duizend euro. Daarna heeft hij zich wel aan de regels gehouden, zegt hij. "Maar door de incompetentie van de boa's en de kortzichtigheid van de Veiligheidsregio moet ik de winkel sluiten", schrijft hij op Facebook. Hij kondigt juridische stappen aan.

Foto: Google StreetView

Reacties

Ik ben het volledig eens met zijn stelling : Door de incompetentie van de boa's. Die lui zijn absoluut niet geschikt voor dit soort taken. Sorry.

Geplaatst door Bert Gosenshuis op 12 augustus 2020 om 10:28

Direct een kort geding bij de hoge raad aanspannen! En daarmee schadeclaim afdwingen.Puur pesterij van onbekwame ambenaren. Vereniging van Winkeliers/ KvK kom op voor deze ondernemer!!!

Geplaatst door Ajl Remi op 12 augustus 2020 om 12:41

er zijn weinig supermarkten in NL die voldoen aan de regels en controle nog nergens gezien slappe controle regels

Geplaatst door chris krijger op 12 augustus 2020 om 13:08

Een blik op zijn Facebook pagina en je begrijpt meteen waarom hij in de problemen zit. Staat vol met leugens zoals dat er bijna niemand aan overleden is, er bijna niemand covid-19 oploopt en posts dat we een vaccin door de strot geduwd gaan krijgen. Allerlei bizarre memes met onzin reacties openbaar op je profiel en dan BOA’s incompetent noemen. Opportunisme en leugens, dat is alles wat ik hier uit haal. Jammer dat Retailtrends deze trend niet durft te signaleren? Ik wacht af.

Geplaatst door Danny H. op 12 augustus 2020 om 13:26

Het zijn een groep consumenten die schijt hebben aan alles en daar is de eigenaar nu de dupe van. Kijk zelf wat er gebeurt om je heen.

Geplaatst door Herman Kant op 12 augustus 2020 om 18:08

"veiligsheidRegio", allemaal amtenaartjes die eindelijk van zich kunnen laten horen, bah, in wat voor land leven we, brrr

Geplaatst door Leon Dorsey op 13 augustus 2020 om 10:36

Erg makkelijk om boa's, de veiligheidsregio en anderen de schuld te geven. Als eigenaar ben jij, en jij alleen, verantwoordelijk voor wat er in je winkel gebeurt. Als klanten niet willen luisteren, moet je ze buiten zetten.

Geplaatst door Jan Janssen op 13 augustus 2020 om 12:19

Laatste nieuws

RetailTrends