Een supermarkt in Twente moet op last van de Veiligheidsregio vanaf donderdag dicht omdat de coronaregels niet worden nageleefd. Voor zover bekend is het de eerste supermarkt die om deze reden de deuren moet sluiten.

Het gaat om supermarkt Berning in Noord Deurningen, een dorp vlak bij de grens met Duitsland. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio zegt tegen Tubantia dat er in de winkel stelselmatig niet voldoende afstand werd gehouden. "We hebben heel wat gesprekken met de eigenaar gevoerd, waarschuwingen geuit en zelfs een boete opgelegd, maar uit recente controles is gebleken dat hij nog steeds niet voldoet aan de regels." De winkel mag pas weer open als de Veiligheidsregio heeft vastgesteld dat de situatie weer in orde is.

De eigenaar zegt in de krant dat hij aan het begin van de coronaperiode inderdaad is gewaarschuwd en dat hij een boete heeft gehad, van 50 duizend euro. Daarna heeft hij zich wel aan de regels gehouden, zegt hij. "Maar door de incompetentie van de boa's en de kortzichtigheid van de Veiligheidsregio moet ik de winkel sluiten", schrijft hij op Facebook. Hij kondigt juridische stappen aan.

Foto: Google StreetView