De omzet van Douglas is in de eerste negen maanden van zijn fiscale jaar met 7,5 procent gedaald door de coronacrisis. Desondanks nam de onlineverkoop met veertig procent toe, in totaal goed voor 640 miljoen euro. 

De internetverkopen van de cosmeticaketen groeiden in het derde kwartaal met maar liefst zeventig procent en zijn inmiddels goed voor 25,6 procent van de totale omzet. In de fysieke winkels daalden de verkopen met 17,2 procent en het aangepaste ebitda is door de omzetkrimp met 10,6 procent gedaald naar 264 miljoen euro. Sinds juni is er ook in de fysieke winkels sprake van herstel en zijn de verkopen terug op het niveau van een jaar eerder, aldus Douglas. Onder de streep noteert het van oorsprong Duitse bedrijf een nettowinst van 3,9 miljoen euro over de eerste negen maanden van zijn fiscale jaar.

"We hebben ons in een vroeg stadium op e-commerce gericht, als onderdeel van onze #FORWARDBEAUTY-strategie. Samen met ons aanpassingsvermogen en discipline wisten we Douglas veilig door de coronacrisis te navigeren", aldus ceo Tina Müller. Inmiddels zijn de 2400 winkels van Douglas in Europa weer geopend.