Tientallen vrachtwagenchauffeurs van Blokker vrezen dat ze er financieel op achteruit zullen gaan als ze straks niet langer in dienst zijn bij de winkelketen. Dat schrijft het AD. Blokker besteedt de bevoorrading van zijn winkels vanaf september uit aan transportbedrijf Snel, de nieuwe werkgever van de chauffeurs.

Het gaat om 35 chauffeurs en vier planners, die over een maand niet meer onder het moederbedrijf van Blokker vallen. De directies zijn momenteel nog in gesprek met vakbond FNV over de arbeidsvoorwaarden; onder meer over de toeslagen die de chauffeurs tot nu toe ontvingen. Die zijn bij Snel lager dan bij Blokker. "Vandaar dat we willen praten over compensatiemaatregelen", aldus FNV-bestuurder Linda Vermeulen. Volgens Vermeulen voelen de chauffeurs zich in de steek gelaten omdat ze 'altijd klaar stonden voor Blokker en nu met een fooi worden afgescheept'. 

Een woordvoerder van Mirage Retail Group, het moederbedrijf van Blokker, laat weten dat er geen ontslagen vallen. Het zou voor de winkelketen efficiënter en milieuvriendelijker zijn om de bevoorrading uit te besteden aan Snel. Over de gesprekken met FNV laat Blokker nog niets los.