FNV: Winkelketens moeten anderhalve meter beter handhaven

FNV roept grote winkelketens en supermarkten met klem op om de anderhalvemetermaatregel beter te handhaven. Volgens de vakbond moeten werkgevers zorgen voor een veilige werkplek, maar zien distributiecentra- en winkelmedewerkers dat de coronaregels maar mondjesmaat worden nageleefd. Dat meldt persbureau ANP.

Volgens de vakbond doen retailers er goed aan een beveiliger of speciaal aangestelde werknemer bij de ingang in te zetten, die winkelend publiek op de coronaregels kan wijzen. Daarnaast moet het aantal klanten dat tegelijkertijd in de winkels is beter in de gaten gehouden worden. 

Aanleiding voor de oproep van FNV is het sluiten van De Bijenkorf in Amsterdam, nadat daar de afgelopen dagen meerdere coronabesmettingen werden geconstateerd. Het warenhuis is vanaf woensdag maximaal veertien dagen gesloten, besloot burgemeester Femke Halsema op advies van de GGD. “Het sluiten van De Bijenkorf schrikt ons allemaal op”, aldus FNV-bestuurder Linda Vermeulen. “Laat dit ook een moment zijn om zowel werkgevers, werknemers en klanten ervan te doordringen dat de anderhalve meter écht gehandhaafd moet worden.”

Reacties 1


E Verbruggen 21 aug, 08:38

Er wordt alleen maar meer bezuinigd op personeel in winkels, medewerkers staan soms gewoon alleen.... 't enige wat telt is geld....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!