Bristol overlegt met banken over financiering

Bristol overlegt met banken over financiering

Kledingketen Bristol is door de coronacrisis in de problemen gekomen. Daarom spreekt het familiebedrijf met de banken over de financiering. "Onze buffer is te klein geworden", zegt ceo Elise Vanaudenhove tegen het FD.

Eerdere onderhandelingen met de banken toen de Belgische winkels dicht moesten, liepen spaak. Uiteindelijk moest de vastgoedtak van de familie bijspringen. "Met dat krediet konden we de crisis overbruggen. Overleven, ja."

Waarover nu precies met de banken wordt gepraat, is niet duidelijk. "Het gaat niet alleen over het al dan niet halen van onze convenanten, maar ook om de financiering op middellange termijn", aldus Vanaudenhove tegen het FD.

Vanaudenhove zei onlangs al tegen De Standaard dat het aantal winkels waarschijnlijk van 250 naar 210 zal dalen. Zowel in België als in Nederland gaan er verschuivingen plaatsvinden. Twintig winkels zijn niet future proof en sluiten in elk geval.

Reacties 3


k Lunzig 21 aug, 10:12

Ooit een mooi Nederlands bedrijf.
Overgenomen door een Belgische familie.
De volledige inkoop in Belgische handen.
Belgische smaak, in een Nederlandse keten. Kansloos


Michael Scott 21 aug, 10:13

Maak mij een beetje zorgen over de toekomst van Bristol. Zou mij niet verbazen als ze met jaar of 1-2 faillissement aanvragen. Goedekope kleding en schoenen koop je wel bij de Zeeman, Primark of Scapino?


Jelle van Brussel 21 aug, 10:52

Openingszin was beter geweest als werd geschreven: Kledingketen Bristol is door de coronacrisis DIEPER in de problemen gekomen. In verschillende media las ik dat de financiële positie van het bedrijf voor aanvang van Corona al niet grandioos was. Ook hier zie je dat er banen op de tocht staan maar dat de eigenaars er privé ogenschijnlijk geen financiële last van hebben

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!