Estée Lauder sluit winkels en schrapt tot tweeduizend banen

Estée Lauder is hard geraakt door de coronacrisis. Het cosmeticaconcern dook in de rode cijfers en zet wereldwijd tussen de vijftienhonderd en tweeduizend banen op de tocht. Daarnaast sluit het bedrijf tien tot vijftien procent van al zijn winkels.

De omzet over het afgelopen kwartaal kwam uit op 2,4 miljard dollar (ongeveer twee miljard euro). In dezelfde periode vorig jaar boekte Estée Lauder nog een omzet van 3,6 miljard dollar. Het cosmeticaconcern noteerde onder aan de streep een verlies van 462 miljoen dollar. In het tweede kwartaal van vorig jaar werd er nog een winst van 157 miljoen geboekt.

Net als bij veel andere retailers moesten ook de meeste winkels van Estée Lauder eerder dit jaar op slot. Hoewel de online omzet steeg, maakte dit de verliezen in de winkels niet goed. Het cosmeticabedrijf besluit daarom zo'n drie procent van alle banen te schrappen. Het gaat om maximaal tweeduizend werknemers, onder wie voornamelijk winkelpersoneel. Het bedrijf sluit daarnaast tien tot vijftien procent van al zijn winkels - vooral in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Amerika.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!