VanHaren koopt tientallen Brantano-winkels

VanHaren koopt tientallen Brantano-winkels

De Nederlandse schoenenketen vanHaren neemt 43 winkels van Brantano in België over. De retailer ziet de deal als een grote stap in zijn Belgische ambities.

VanHaren opende de afgelopen jaren al zestien winkels in België en verdriedubbelt daar nu zijn winkelbestand. De retailer zegt dat de komende weken de details van de overname worden uitgewerkt. Zo wordt ‘zorgvuldig onderzocht’ welke betrokken Brantano-medewerkers onder de nieuwe eigenaar hun baan behouden. Er is geen overnameprijs bekendgemaakt.

Eerder werd duidelijk dat Ziengs afhaakt in de strijd om de winkels van Brantano, waar na het faillissement een nieuwe eigenaar voor werd gezocht. In totaal heeft Brantano zo’n honderd winkels bij onze zuiderburen. Wat met het overige deel gebeurt is nog niet bekend.

De overname is opvallend, want tot nu toe groeide vanHaren vooral organisch. Met overnames hield de keten, onderdeel van Deichmann, zich niet bezig. Zo speelde het bedrijf in 2015 bij het faillissement van Macintosch, waarbij diverse schoenenketens op de markt kwamen, geen enkele rol.

Brantano opende afgelopen weekend een deel van zijn winkels voor een uitverkoop. Die verliep op sommige plekken chaotisch.

Brantano is in België de grootste keten van modeconcern FNG. Eerder werd al duidelijk dat Fred & Ginger, CKS en Baker Bridge in afgeslankte vorm verder gaan onder hun nieuwe eigenaar JBC. De toekomst van de Nederlandse formules Miss Etam, Claudia Sträter en Expresso is nog onduidelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!