Onduidelijkheid over overgenomen Brantano-winkels

Onduidelijkheid over overgenomen Brantano-winkels

Deichmann, het moederbedrijf van vanHaren, wil niet zeggen welke Brantano-winkels het heeft overgenomen. Ook is nog onduidelijk welke medewerkers hun baan behouden. Dat maakt de vakbonden boos. "Ze weten het zelf niet en vragen ons de nodige informatie. De omgekeerde wereld." Dat meldt De Tijd.

43 Brantano-winkels worden overgenomen door vanHaren. "De directie van vanHaren heeft ons uitgenodigd voor een gesprek. Het verdient respect dat ze sociaal overleg willen, maar na het onderhoud waren we ontstemd", zegt vakbondsman Jan de Weghe (BBTK). VanHaren zou aan de vakbond vragen hebben gesteld over de werknemers en de arbeidsvoorwaarden, terwijl dat eigenlijk andersom zou moeten zijn. 

Het is onduidelijk hoeveel personeelsleden vanHaren daarnaast overneemt. De vakbonden rekenen op minder dan 300 van de 647 mensen. "Ook de vraag of ze meer overnemen dan alleen de huurcontracten van de winkels, konden ze niet beantwoorden."

Rol van de curator
Volgens Van Weghe zouden ze meer informatie moeten krijgen van de curator, maar die zegt zijn werk gedaan te hebben. "Ik betreur dat de vakbonden dit in de media brengen", aldus curator Geert van Deyck. De curator weet welke Brantano-winkels vanHaren overneemt, maar vindt het niet zijn taak dat te communiceren. Een woordvoerder van vanHaren wilde niet reageren op de vragen.

Foto: Google Streetview

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!