Mondkapjesplicht in Amsterdam en Rotterdam niet voortgezet

Rotterdam en Amsterdam gaan stoppen met de mondkapjesplicht in winkels en drukke gebieden. Dat maakten de gemeenten zojuist bekend. De pilot met de mondkapjes loopt tot en met 31 augustus en wordt daarna niet verlengd.

Voornaamste reden om de proef niet voort te zetten is dat het toeristenseizoen op zijn einde is en het daardoor makkelijker is om anderhalve meter afstand te bewaren tussen elkaar. Dat stelt veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Mocht de situatie veranderen dan neemt de gemeente indien nodig 'informatiegestuurde en risicogerichte' maatregelen.

In Amsterdam en Rotterdam was het sinds begin augustus verplicht om een mondkapje te dragen op drukke plekken, waaronder bepaalde winkelgebieden. Wie zich niet aan die regel hield, riskeerde een boete. 

Winkeliers waren bang dat het mondkapje ervoor zorgde dat klanten de anderhalvemeterregel niet meer zouden respecteren. Daarnaast meldde brancheorganisatie INretail dat de mondkapjesplicht voor omzetdalingen van wel veertig procent zorgde

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!