Na slechts een paar maanden vertrekt ceo Ignazio Paternò alweer bij Lidl. De topman verlaat het bedrijf volgens Lidl op eigen verzoek en met onmiddellijke ingang.

De in Duitsland opgegroeide Italiaan Paternò begon in 2004 bij de discounter en zou in 2019 tijdelijk aan het roer van de keten komen te staan, ter vervanging van Jesper Hojer. Een paar maanden geleden kreeg hij echter een vaste aanstelling, die hij nu weer naast zich neerlegt. Zijn functie wordt voorlopig overgenomen door Gerd Chrzanowski, die binnenkort Klaus Gehrig op zal volgen als hoofd van moederbedrijf Lidl Schwarz Gruppe.  

Paternò noemt ‘zijn leven in Italië’ als reden voor het neerleggen van zijn functie, maar volgens Manager Magazin is het nog maar de vraag of dat de voornaamste motivatie voor zijn vertrek is. De ceo maakte immers nagenoeg zijn volledig carrière door bij de discounter en is al jaren weg uit Italië. Zo wordt er gespeculeerd over een mogelijk conflict met Klaus Gehrig als daadwerkelijke reden voor zijn vertrek.