RetailRookie HelloChair opent eerste winkel

Eetkamerspecialist HelloChair opent deze vrijdag in Culemborg zijn eerste vestiging. Bezoekers kunnen er zo’n driehonderd stoelen bekijken en uitproberen.

De winkel is gevestigd aan de Markt in Culemborg, in een pand waar voorheen Charles Vögele gevestigd was. Het assortiment bestaat uit Nederlandse en Deense designmerken waaronder Hay, Zuiver, Muuto, Fatboy en Woood. Grotere bestellingen worden als ‘premium’ behandeld, vertelt medeoprichter Joost Wels. “Dat betekent dat de stoelen in huis worden geplaatst en het afval mee terug wordt genomen.” Volgens Wels stond er vrijdagochtend al een lange rij.

Wels richtte HelloChair op samen met Jan-Noud Hutten. Beiden werkten jarenlang bij fonQ, waarvan ze mede aan de basis stonden. Met HelloChair duikt Wels terug in de wereld van de niche waarin hij ooit begon. “Om uit de greep van Amazon te blijven is het belangrijk om een superspecialist te zijn”, stelt hij.

HelloChair behoort dit jaar tot de tien RetailRookies. In het septembernummer van RetailTrends, dat volgende week verschijnt, staat een uitgebreid interview over het eetkamerstoelenconcept. 

HelloChair doet volgende week donderdag tijdens RetailTrends Live een gooi naar de titel RetailRookie of the Year. Wil je de pitches van de RetailRookies in het DeLaMar Theater bijwonen én geïnspireerd worden door sprekers als Raymond Cloosterman (Rituals), Michiel Witteveen (Blokker) en Nikkie Plessen? Kijk hier voor meer informatie en tickets.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!