GrandVision gaat oogmeting online doen

GrandVision gaat oogmeting online doen

GrandVision gaat zijn oogmetingen vanaf deze week ook online aanbieden. Het optiekconcern biedt klanten zo de mogelijkheid om niet alleen in de winkel, maar ook digitaal hun brilrecept te vernieuwen. De test gaat in Finland en Polen van start.

"Nu de brillenmarkt zich naar online beweegt, groeit de behoefte aan adequate en snelle online oogtesten, vooral gezien de impact van COVID-19 op brillenwinkels en de oogzorgsector", aldus Andreas Jacobsen, vicepresident of operations bij GrandVision.

Voor de online-oogmeting werkt GrandVision samen met de Nederlandse startup easee. De samenwerking tussen de twee partijen moet het klanttraject van de brillenwinkels op de Finse en Poolse markt verbeteren. Oogzorg wordt zo naar eigen zeggen toegankelijker en beter leverbaar.

 

Reacties 2


Hans van der List eyewellness 9 sep, 19:23

Een online oogmeting met een laptop en smartphone kan je nou niet bepaald oogzorg noemen. Bij een goede oogmeting komt echt wel iets meer bij kijken dan op knopjes duwen en er rolt een sterkte uit. Als het echt zo makkelijk zou gaan, vertel mij maar waarom een optometrist bijvoorbeeld een 4 jarige HBO opleiding nodig heeft om de complexiteit van kijken, zien en beleven te ontrafelen. Maar goed. Ik zeg: lekker doen, dat is goed voor de optiekbranche. Winkels waar oogzorg ook echt zorg is en waar kennis van zaken aanwezig is. Al is het alleen maar om de rotzooi op te ruimen welke grandvision achter laat.


Jan Janssen 10 sep, 09:43

Exact mijn gevoel, Hans!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!