'Supermarktpersoneel onderschrijft looneis van vijf procent'

Negentig procent van de supermarktmedewerkers onderschrijft de looneis van vijf procent. Dat meldt vakbond FNV op basis van een enquête onder 1900 leden en niet-leden. De cao-onderhandelingen gaan donderdag van start.

Volgens de vakbond voelt het supermarktpersoneel 'een grote urgentie' om uiteindelijk tot een goede cao te komen. "Zo blijkt dat 55 procent van de invullers bereid is om op enigerlei wijze actie te voeren voor een volwassen cao, nog voordat de onderhandelingen zelfs maar van start zijn gegaan", aldus een woordvoerder.

Daarnaast geven de medewerkers, van zowel de winkels als de distributiecentra, aan dat ze geen verlaging van welke toeslag dan ook willen. "De werkgevers bewegen niet of nauwelijks, maar de enorme winsten die er zijn gemaakt, logenstraffen die houding. Dat wordt terecht gewoon niet meer gepikt door hun personeel." Volgens de FNV willen de werkgevers alleen het startsalaris voor hun jongste werknemers verhogen. "En dat betekent dat de mensen die langer in dienst zijn, allemaal worden benadeeld. Kortom: een waardeloos voorstel waarmee we absoluut niet akkoord kunnen gaan."
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!