G-Star claimt primeur met afrekenen via Instagram

Modelabel G-Star maakt het voor Amerikaanse consumenten mogelijk direct producten te kopen via Instagram. De denimspecialist is naar eigen zeggen het eerste Nederlandse modemerk dat de checkout-functie van Instagram implementeert.

Met de checkout-tool kunnen Instagram-gebruikers direct via het platform een aankoop doen. Producten kunnen meteen aan het winkelwagentje worden toegevoegd zonder de app te verlaten. Na eenmalig de betalingsgegevens te hebben ingesteld kunnen consumenten volgens G-Star in een paar klikken afrekenen. “Deze nieuwe functie ondersteunt onze omnichannelstrategie en we zijn erg blij dat we een van de eerste merken zijn die dit aanbieden'', zegt cmo Gwenda van Vliet van G-Star.

Voor de lancering werkt G-Star samen met een aantal influencers. Zij laten hun volgers zien hoe ze de collectie van het merk direct via hun Instagram-feeds kunnen kopen. Gebruikers buiten de Verenigde Staten kunnen ook kopen via Instagram, maar worden voor het afrekenproces nog doorgelinkt naar de website van G-Star zelf.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!