'Breng ouderenuurtje weer terug'

Voer in de detailhandel weer een ouderenuurtje in. Daarvoor pleit voorzitter Koen Schuiling van de Veiligheidsregio Groningen in een brief aan de ondernemers in die provincie.

Net als in andere delen van het land neemt het aantal coronabesmettingen in Groningen weer toe. "Voor zover van toepassing vraag ik u aanvullend na te denken over de invoering van speciale winkeltijden voor (kwetsbare) doelgroepen", staat volgens RTV Noord in de brief. "Op die manier kunnen we tegemoetkomen aan de wens van bijvoorbeeld ouderen om de dagelijkse boodschappen in betrekkelijke rust te kunnen doen."

In het hele land hadden diverse supermarktketens een ouderenuurtje om de kans op besmetting te verkleinen. Toen de hamstergekte achter de rug was en de animo voor een speciaal uurtje afnam, stopten ze ermee. 

In dezelfde brief zegt Schuiling dat de maatregelen weer aangescherpt moeten worden en dat anderhalve meter afstand houden van groot belang is. "Ik verzoek u vriendelijk doch dringend om de maatregelen in en rond uw winkels en bedrijfspanden terug te brengen op het niveau van afgelopen voorjaar." Verder benadrukt hij dat mensen zoveel mogelijk alleen moeten winkelen en dat er met de pin moet worden betaald.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!