Winnaar/verliezer van de week: EasyToys en Detailhandel Nederland

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Deze keer: EasyToys en Detailhandel Nederland.

Winnaar: EasyToys
EasyToys? Nooit van gehoord! Nee, dat zullen niet veel mensen meer zeggen. De naam van de erotische webshop ging, en dat is niet overdreven, deze week de hele wereld over. Van Duitsland tot Argentinië, van Frankrijk tot Peru. Met dank aan de KNVB. De voetbalbond zag het niet zitten dat EasyToys de nieuwe hoofdsponsor van FC Emmen zou worden. Een aanbieder van seksspeeltjes hoort niet op het shirt van een voetbalclub te staan, aldus de KNVB, die naar het sponsorreglement wees. Daarin staat onder meer dat de sponsor niet in strijd mag zijn 'met de goede smaak of het fatsoen'. Bij EasyToys is daar volgens de bond sprake van. Het besluit kwam de KNVB op een storm van kritiek te staan. Op social media, op websites en in de kranten werd er schande van gesproken. Toen FC Emmen met een kort geding dreigde, nodigde de bond de club uit. Na diverse gesprekken kwam er een compromis uit de bus. EasyToys mag tóch op het shirt, maar dan in eerste instantie voor een jaar en niet voor drie jaar. In december buigen alle...

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Deze keer: EasyToys en Detailhandel Nederland.

Winnaar: EasyToys
EasyToys? Nooit van gehoord! Nee, dat zullen niet veel mensen meer zeggen. De naam van de erotische webshop ging, en dat is niet overdreven, deze week de hele wereld over. Van Duitsland tot Argentinië, van Frankrijk tot Peru. Met dank aan de KNVB. De voetbalbond zag het niet zitten dat EasyToys de nieuwe hoofdsponsor van FC Emmen zou worden. Een aanbieder van seksspeeltjes hoort niet op het shirt van een voetbalclub te staan, aldus de KNVB, die naar het sponsorreglement wees. Daarin staat onder meer dat de sponsor niet in strijd mag zijn 'met de goede smaak of het fatsoen'. Bij EasyToys is daar volgens de bond sprake van. Het besluit kwam de KNVB op een storm van kritiek te staan. Op social media, op websites en in de kranten werd er schande van gesproken. Toen FC Emmen met een kort geding dreigde, nodigde de bond de club uit. Na diverse gesprekken kwam er een compromis uit de bus. EasyToys mag tóch op het shirt, maar dan in eerste instantie voor een jaar en niet voor drie jaar. In december buigen alle profclubs zich over het sponsorreglement. Dan zal duidelijk worden of de overeenkomst langer dan een jaar kan doorlopen. Komende zondag prijkt de naam van EasyToys voor het eerst op het shirt van FC Emmen.

Verliezer: Detailhandel Nederland
"Detailhandel Nederland behartigt de collectieve belangen van alle winkeliers in Nederland", aldus Detailhandel Nederland op zijn eigen website. Maar na dit jaar niet meer. De koepelorganisatie houdt op te bestaan. De visies van de deelnemende partijen bleken te ver uit elkaar te liggen. Detailhandel Nederland wijst erop dat de achterban zeer divers is. Het gaat om de leden van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (supermarkten), de Nationale Winkelraad van MKB-Nederland en de Raad Nederlandse Detailhandel (grootwinkelbedrijven). Het was tijd voor nieuwe afspraken over de wijze van samenwerking en financiering, maar ondanks intensief overleg kwamen de partijen niet tot overeenstemming. Wel wordt momenteel gekeken naar opties om afzonderlijke brancheorganisaties met elkaar te laten samenwerken. Gezamenlijke belangenbehartiging is wenselijk, schrijft Detailhandel Nederland. "Hierover is zeker consensus."

Laat je mailadres achter en lees dit artikel direct verder.
Ook ontvang je de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!