Belgische tak Bart Smit vraagt faillissement aan

De Belgische tak van Bart Smit vraagt maandag het faillissement aan. De speelgoedketen was sinds mei op zoek naar een koper maar slaagde er niet in die te vinden, meldt het Belgische L’Echo.

Bart Smit was al jaren verliesgevend in België. De afgelopen jaren sloot de keten bijna vijftien winkels, waarna er 26 filialen overbleven. Door de coronacrisis kwam de speelgoedketen in nog zwaarder weer terecht. "Ondanks verschillende onderhandelingen met meerdere banken lukte het niet om financiering te krijgen om deze problemen op te lossen", laat het Belgische management weten.

De Belgische tak van Bart Smit werd vorig jaar overgenomen door Maxi Toys, toen nog onderdeel van de Nederlandse Mirage Retail Group. In mei vroeg Maxi Toys uitstel van betaling aan wegens de gevolgen van de crisis. De keten wist later een succesvolle doorstart te maken onder de vleugels van de Franse speelgoedgroep King Jouet. Voor de Belgische winkels van Bart Smit werd echter geen koper gevonden. Er werken 108 mensen bij de keten.

Reacties 1


ikke weet het 25 sep, 14:41

En zo ontmanteld de Mirage groep langzaam aan het ene na het andere ??

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!