Duurzame cadeauwinkel Waar hoopt dit jaar zijn eerste shop-in-shop te openen. Dat vertelt oprichter en directeur Alec Clement in gesprek met RetailTrends. 

"We zijn op dit moment nog op zoek naar de juiste partners, die ons merk leuk vinden en bij ons passen', aldus Clement. Volgend jaar moeten de shop-in-shops echt op grote schaal van de grond komen, vertelt de ceo. "Er zijn gesprekken gaande en afspraken in ontwikkeling, maar daar kan ik verder nog niets over zeggen."

België
Daarnaast wil de verkoper van duurzame en fairtrade cadeaus dit jaar nog uitbreiden naar België. Het plan is om binnenkort een filiaal te openen in de stad Antwerpen, als pilot. "Daarnaast zien we ook potentieel in Duitsland. Maar België wordt onze eerste internationale aanraking. Van daaruit kijken we verder."

Waar is opgericht in 2012 en heeft op dit moment 25 winkels in Nederland. De winkelketen deed het afgelopen halfjaar goede zaken: de onlineverkoop verdrievoudigde en de omzet steeg met twaalf procent. Alec Clement vertelt aan RetailTrends meer over zijn groeistrategie, ambities en het imago van duurzaamheid. Lees het hele interview hier.