Supermarkten willen meer tijd om schappen te vullen

Supermarkten willen meer tijd om schappen te vullen

De Nederlandse supermarkten willen weer ruimere venstertijden, net als tijdens de ‘intelligente lockdown’ eerder dit jaar. Dat meldt NU.nl. De winkels verwachten de komende periode meer tijd nodig te hebben om de schappen vol te houden.

De venstertijden werden in het voorjaar verruimd wegens het vele hamsteren van boodschappen, maar die maatregel werd per 1 juni weer teruggedraaid. Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) zijn er op dit moment nog geen lege schappen in de winkels en wordt er nog niet massaal gehamsterd, maar de supermarkten willen zich toch voorbereiden op een mogelijke tweede lockdown. 

Het CBL is daarom in gesprek met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en aparte gemeenten over een herinvoering. Met de gemeente Amsterdam is daarover al een akkoord bereikt. Wel benadrukt de brancheorganisatie dat hamsteren ‘echt niet nodig is’, zoals ook tijdens de eerste golf bleek. Supermarktketen Albert Heijn bevestigt dat het nog geen hamstergedrag heeft waargenomen in zijn winkels.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!