Xiaomi opent volgend jaar meer winkels in Nederland

Technologiebedrijf Xiaomi heeft vrijdag zijn eerste vestiging in Nederland geopend. Op termijn ziet het bedrijf ruimte voor minimaal vijf winkels, zegt countrymanager Daisy Hu tegen RetailTrends.

De eerste winkel is te vinden aan de Korte Lijnbaan in Rotterdam. Dat is volgens Hu een ideale pilotstad. "Het is een hele diverse stad en daarmee een goede afspiegeling van de Nederlandse markt." Daarnaast zijn er volgens haar al veel fans van de Mi-productlijn in de stad te vinden. De aanwezigheid van een grote Chinese gemeenschap speelt daarin mee.

In 2021 wil Xiaomi meer Nederlandse winkels openen. In eerste instantie ligt de focus op grote steden als Amsterdam en Den Haag. Daarnaast kijkt het merk naar steden die demografisch interessant zijn, zoals Enschede en Groningen. "Steden met universiteiten en veel tech minded mensen."

Xiaomi zou zijn Rotterdamse winkel eigenlijk vorig jaar al openen. De coronapandemie in thuismarkt China zorgde ervoor dat veel zaken in de ijskast werden gezet, ook internationaal.

Xiaomi is na Apple, Samsung en Huawei de grootste smartphonemaker ter wereld. De omzet bedroeg vorig jaar omgerekend een kleine 26 miljard euro. Naast telefoons verkoopt Xiaomi tal van andere elektronicaproducten, van slimme verlichting en beveilingscamera's tot elektrische scooters.

Op RetailTrends lees je het hele interview met Daisy Hu en vind je foto's van de Rotterdamse vestiging.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!