Wibra maakt alsnog een doorstart in België. Dat meldt een woordvoerder van de keten aan RetailNews.

Donderdag wees de rechtbank in Dendermonde nog het voorstel van de keten af om met 36 van de 81 winkels door te gaan. De wijze waarop Wibra het vakantiegeld en de eindejaarsuitkering wilde uitbetalen aan de 183 werknemers die mee zouden gaan, kan volgens de rechter juridisch niet.

Een dag later is Wibra erin geslaagd om tot een akkoord te komen met de curator. In grote lijnen komt het overeen met het eerder gedane voorstel. "Dus 36 winkels en 183 mensen." De lijsten met de namen van medewerkers die mee kunnen, liggen klaar. "Ze krijgen snel duidelijkheid. We geven ze ook de tijd om dit op hen in te laten werken, zodat ze een goede beslissing kunnen nemen. En dan gaan we de winkels opnieuw inrichten, bevoorraden en los."

Wibra lijdt al jaren verlies in België. De tekorten werden steeds opgevangen door de Nederlandse activiteiten, maar dat was door de coronacrisis volgens Wibra niet langer houdbaar. De winkels in België moesten door de lockdown twee maanden dicht. Bij de 81 Wibra-winkels werkten 439 mensen.