Faillissementsaanvraag Miss Etam voorlopig van de baan

Faillissementsaanvraag Miss Etam voorlopig van de baan

Vakbond AVV ziet voorlopig af van de faillissementsaanvraag van Miss Etam. Dat meldt AVV-bestuurder Martin Pikaart.

Het AVV kondigde donderdag aan deze maandag het faillissement aan te vragen. Volgens de bond wordt het personeel niet betaald en zijn van de ruim honderd winkels er tussen de twintig en dertig gesloten, omdat de huur niet is voldaan. Inmiddels lijkt het erop dat de meeste medewerkers alsnog hun salaris hebben ontvangen. "Daarmee is aan de eerste prioriteit voldaan. Maar dat betekent ook dat de grondslag onder de faillissementsaanvraag is weggevallen. Er zijn nu geen schuldeisers meer", zegt Pikaart tegen RetailNews. "Maar we houden de vinger aan de pols."

Miss Etam valt sinds september onder NXT Fashion van Martijn Rozenboom. Die nam de keten over na het faillissement van de Belgische modegroep FNG. Ook het veel kleinere Steps valt eronder. Expresso en Claudia Sträter werden door Rozenboom al snel doorverkocht aan de Van Uffelen Groep.

Rozenboom zei donderdag al tegen RetailNews dat het personeel snel een voorschot zou krijgen. "Het is een storm in een glas water." Dat er inmiddels tientallen winkels zijn gesloten, is volgens hem te wijten aan de verhuurders.

 

Reacties 6


Antwan Koerkamp 12 okt, 15:27

Zie je wel! Man van het woord, die Rozenboom


S Kessel 12 okt, 20:18

Haha grappenmaker ben jij Antwan! Gaat niet lang duren voordat alsnog alles klapt!


Joost Kriek 13 okt, 09:14

Komt er al nieuwe collectie binnen? Of is het oude meuk verkopen en dan de boel laten klappen?


Hennie Goris 13 okt, 11:52

Ik hoop voor het personeel dat er duidelijkheid komt.
Maar zolang er geen nieuwe collectie in de winkels komt heb ik er geen vertrouwen in.Heel jammer ik kocht daar graag me kleding


H Kerkvliet-Terpstra 13 okt, 16:19

Achterstallig salaris uitbetalen en dat dan een voorschot noemen. Het is zo goed als zeker dat de boel klapt en wees niet verbaasd dat het voorschot weer verrekend wordt bij de volgende uitbetaling van het personeel. De eigenaar is nog nooit betrapt op betrokkenheid richting het personeel bij de vorige overnames.


Roy Uijtewaal 27 nov, 17:02

Deze winkelketen is helaas niet meegegroeid met de tijd ze zijn net wat te duur net wat te fluffy kleding als ze de prijzen wat lager houden en een nieuwe uitstraling proberen aan te nemen dan is er misschien nog kans van slagen maar miss etam heeft op dit moment de uitstraling van een mode zaak voor oude vrouwen en dat is jammer want als ze zich wat meer op de jeugd zouden richten trek je een wat groter publiek

Ik hoop dat ze inzien dat er mee veranderd moet worden en ook op online vlak is nog veel winst te behalen

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!