Rozenboom: 'Storm in glas water, personeel Miss Etam wordt gewoon betaald'

Het personeel van Miss Etam wordt gewoon betaald. De medewerkers kunnen vandaag of morgen een voorschot verwachten, de rest volgt eind van de maand. Dat zegt eigenaar Martijn Rozenboom tegen RetailNews. "Het is een storm in een glas water."

Vakbond AVV kondigde eerder op de dag aan het faillissement van Miss Etam aan te vragen. Volgens de bond wordt het personeel niet betaald en zijn van de ruim honderd winkels er tussen de twintig en dertig gesloten, omdat de huur niet is voldaan. Rozenboom is niet onder de indruk van de faillissementsaanvraag. "Nou, ze doen maar. Wat gaan ze ermee bereiken? Dat mensen definitief hun baan kwijtraken?"

Rozenboom nam Miss Etam begin september over na het faillissement van de Belgische modegroep FNG en bracht het bedrijf onder bij de holdingmaatschappij NXT Fashion. Ook het veel kleinere Steps valt eronder. Expresso en Claudia Sträter werden door Rozenboom al snel doorverkocht aan de Van Uffelen Groep. De vakbond noemt Rozenboom 'een boef van het zuiverste water', die er alleen maar op uit zou zijn om het bedrijf leeg te trekken.

"Dat geeft wel de kwaliteit van de bond aan hè", reageert Rozenboom. "Maar ik heb inmiddels een dikke olifantenhuid gekregen." Rozenboom bevestigt dat intussen twintig tot dertig winkels zijn gesloten. "Maar het is niet zo dat wij die allemaal dichtgooien. De verhuurders liggen daar dwars. Dat mag. Dat is hun goed recht."

Met hoeveel winkels Rozenboom door wil, kan hij nog niet zeggen. "Met een substantieel aantal, laat ik het zo zeggen. Als ik getallen ga noemen, gaan medewerkers rekenen. Daar heb je niets aan." Hij verwacht op korte termijn uitsluitsel te kunnen geven. Wel staat voor Rozenboom vast dat de huurcontracten moeten worden herzien. Hij pleit voor een omzetgerelateerde huur. "Op de manier zoals het ging, wordt het lastig."

Patrick van der Borden, die commercieel directeur was bij NXT Fashion, bevestigde eerder op dag dat hij het bedrijf inmiddels heeft verlaten. Hij wilde geen toelichting geven. Rozenboom: "Ik vind het heel jammer, maar Patrick is een jongen die het laatste jaar het nodige voor zijn kiezen heeft gehad. Hij heeft nu voor de rust gekozen. We zijn niet met ruzie uit elkaar gegaan." Ook managing director Richard Turk is vertrokken, zegt Rozenboom desgevraagd. "Richard en ik hebben na de verkoop van Expresso besloten niet met elkaar verder te gaan. In goed overleg."

Dus Rozenboom heeft nu de leiding bij Miss Etam? "Het is maar net hoe je het bekijkt. We zijn hier druk bezig, met een aantal mensen." Binnenkort komt daar meer duidelijkheid over, zegt hij. "Het is nu het belangrijkste dat de tendentieuze berichtgeving in de kiem wordt gesmoord. Zeker ten behoeve van het personeel."

Reacties 17


Frits Vries 8 okt, 16:08

Geen loon.....of bij faillissement op straat.....wat lult die man zeg.
Alles wat hij zegt .....puur voor eigen gewin


Arjan Verhoef 8 okt, 16:30

"Binnenkort komt daar meer duidelijkheid over". Inderdaad Martijn, dan wordt duidelijk dat alle winkels sluiten en je officiële verklaring zal weer zijn dat je 'te weinig kansen zag voor een succesvolle doorstart' nadat je jezelf weer fors verrijkt hebt. We hebben het nu zo vaak gezien, je wordt voorspelbaar!


Miss Etam 8 okt, 16:36

Voorlopig nog geen geld op de rekening. Daarnaast wordt er hier alleen gesproken over het winkelpersoneel. Over de collega's op kantoor wordt niet gesproken en zij zitten in eenzelfde soort situatie, waarin zij ook niet betaald worden. Daarnaast wordt er geen enkele leverancier betaald, waardoor er dus ook geen nieuwe voorraden en/of collecties geleverd worden. De winkels moeten (tijdelijk) open blijven om zo veel mogelijk oude voorraad te verkopen. Maar verder schreeuwt eigenlijk alles wat er nu gebeurt 'LEEGVERKOOP'.
Dus ten behoeve van het personeel zou dit openlijk besproken moeten worden.


p H 8 okt, 17:01

Het is echt te gek voor woorden. De curator heeft een dubieus spelletje gespeeld door het door te verkopen aan de duivel.
Ik ken diverse fabrikanten in Azie die uiteindelijks ( tegen een aanzienlijke korting ) een deal hebben gemaakt met NXT fashion mbt geproduceerde winter goederen . Maar die deals blijken niets waard te zijn. Ze betalen gewoon niets. Dus kan er ook niet geleverd worden. Dus er zal ook geen winter collectie komen . Dus het gaat gewoon kapot. Het personeel is weer de dupe en Rozenboom lacht zich kapot, heeft waarschijnlijk zijn zakken alweer gevuld door de verkoop van Expresso en Claudia Starter
Te triest voor woorden


A Van der Boom 8 okt, 17:49

Als je er werkt: zet het op een rennen, of kom in verzet tegen deze boef! Curator Florent kan weer trots zijn op deze deal, my goodness.


Oplichter Rozenboom 8 okt, 18:02

Klopt florent heeft weer een bonus erbij.

Op de vraag van het personeel wanneer het salaris uitbetaald zou worden is geen antwoord opgegeven.

Het personeel krijg ook geen werk omdat het buitenland geen geld krijgt.

En meneer rozenboom beweert vandaag of morgen uit te betalen.
Dat had al 2 weken geleden moeten gebeuren.

Als dat zo is zet ik mijn rectificatie neer.
Maar momenteel betaald niemand mijn kosten.


Oplichter Rozenboom 8 okt, 18:08

Ohja
Wat mr Cees van der Meent
Geloof wel dat hij er iets leuks aan overhoud.

Ze komen in de buurt van alle mafia praktijken in de wereld.
Zoek maar door op rozenboom en elzas


Hans Van T 8 okt, 18:17

Stenen winkels zijn duidelijk aan het winnen!


Oplichter Matijn 8 okt, 19:51

Wel raar niemand durft iets te zeggen Elzas en Martijn


Anno Niem 8 okt, 21:36

Kan de staat of OM dan niks doen tegen Martijn Rozenboom en Cees van der Meent? Of de belasting, want wie betaald bv het UWV? Diep triest dat dit in Nederland kan.
Sneu voor alle werknemers en voor mensen die graag bij Miss Etam kopen


Hans Okkerse 8 okt, 22:20

Er komt blijkbaar ook nieuwe leiding bij Etam. Waarschijnlijk één van de vriendjes van de heer Rozenboom waarmee hij vaker dit soort projecten langzaam naar het einde trok. Rozenboom heeft zijn geld al verdiend aan de verkoop van Claudia Sträter en het is nu een kwestie van leegtrekken en kapot laten gaan. Paar stromannen erbij en op naar de volgende gemakzuchtige curator.


E Witte 8 okt, 22:38

Heeft de heer rozenboom vriendjes? Zeker van die ja knikkers, die alles voor geld doen. Soort zoekt soort!


Pieter Teren 8 okt, 23:56

"Rozenboom is niet onder de indruk van de faillissementsaanvraag. "Nou, ze doen maar. Wat gaan ze ermee bereiken? Dat mensen definitief hun baan kwijtraken?""

DAT ZOU HET BESTE BESLUIT IN HUN LEVEN ZIJN! Weg van deze rat!


Jan De reus 9 okt, 14:58

Curator, rozeboom, Elzas, vd meent, Nederland wordt wakker!!! Waarom kan dit allemaal? Iedereen ziet en weet hoe dit gaat! En dat al jarenlang, onbegrijpelijk! Bananen republiek?


Rob Hollander 9 okt, 16:27

als deze gauwdief deze maand z'n personeel nog doorbetaalt is dat alleen maar omdat hij de toko liever iets dichter bij de Kerst laat sneuvelen. Dan heeft-ie tenminste dat ook nog verziekt...


Oplichter Rozenboom 9 okt, 17:46

Bij deze de rectificatie

Voor nu is hij over de brug gekomen bij het personeel.


B De Beer 9 okt, 19:54

@oplichter rozenboom: mooie rectificatie, maar deze man schaakt, kent de binnenrand van de wet preciès op te zoeken. Maak je geen illusie, hij verpatst de boel en stript alle assets eraf.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!