Het kabinet wil de horeca weer volledig sluiten en de verkoop van alcohol na 20.00 uur verbieden. Dat wordt dinsdagavond bekendgemaakt tijdens de coronapersconferentie, melden bronnen aan de NOS en RTL Nieuws.

Volgens het kabinet zijn strengere maatregelen nodig, omdat het aantal coronabesmettingen blijft stijgen. Dit is de laatste fase vóór de lockdown, zeggen ingewijden. De maatregelen zouden in elk geval voor twee weken gelden.

De maatregelen zijn maandagavond besproken in het Veiligheidsberaad met de burgemeesters die voorzitter zijn van de veiligheidsregio. Volgens de NOS zouden de deskundigen van het Outbreak Management Team de horeca zien als een plek waar nog steeds veel besmettingen plaatsvinden, vooral onder jongeren. Die kunnen het virus dan weer overdragen op kwetsbare mensen. Koninklijke Horeca Nederland maakt zich grote zorgen. "Dit kan voor sommige ondernemers een laatste zetje zijn."

Om te voorkomen dat mensen zelf drank gaan kopen en een feestje gaan bouwen, wordt de verkoop van alcohol in winkels na 20.00 uur verboden. Ook het online bestellen en laten bezorgen van drank is niet meer toegestaan, weet de NOS.

Zie ook: Horeca dicht: 'We gaan weer in survival mode'