'Horeca volledig dicht, 's avonds verbod op drankverkoop'

'Horeca volledig dicht, 's avonds verbod op drankverkoop'

Het kabinet wil de horeca weer volledig sluiten en de verkoop van alcohol na 20.00 uur verbieden. Dat wordt dinsdagavond bekendgemaakt tijdens de coronapersconferentie, melden bronnen aan de NOS en RTL Nieuws.

Volgens het kabinet zijn strengere maatregelen nodig, omdat het aantal coronabesmettingen blijft stijgen. Dit is de laatste fase vóór de lockdown, zeggen ingewijden. De maatregelen zouden in elk geval voor twee weken gelden.

De maatregelen zijn maandagavond besproken in het Veiligheidsberaad met de burgemeesters die voorzitter zijn van de veiligheidsregio. Volgens de NOS zouden de deskundigen van het Outbreak Management Team de horeca zien als een plek waar nog steeds veel besmettingen plaatsvinden, vooral onder jongeren. Die kunnen het virus dan weer overdragen op kwetsbare mensen. Koninklijke Horeca Nederland maakt zich grote zorgen. "Dit kan voor sommige ondernemers een laatste zetje zijn."

Om te voorkomen dat mensen zelf drank gaan kopen en een feestje gaan bouwen, wordt de verkoop van alcohol in winkels na 20.00 uur verboden. Ook het online bestellen en laten bezorgen van drank is niet meer toegestaan, weet de NOS.

Zie ook: Horeca dicht: 'We gaan weer in survival mode'

Reacties

En dan kunnen de horeca (en overige) ondernemers op z’n vroegst vanaf 16 november de NOW voor Q4 aanvragen waar dan ergens in december door het UWV over beslist gaat worden. Waarom geef je ze niet meteen een touw!

Geplaatst door Hugo Vis op 13 oktober 2020 om 11:11

's avonds geen verkoop van alcohol, ja lekker belangrijk, diegene die het illegale feestje toch zullen en willen bouwen kopen het dan toch gewoon overdag.
En wie controleert of er 's avonds niet geleverd wordt ?? Als je bij bol.com besteld, gaan de handhavers dan alle bezorgbussen controleren ??


lekker makkelijk.

Geplaatst door ikke weet het op 13 oktober 2020 om 11:31

Dus overdag je alcoholische versnaperingen inslaan. Wat een flauwekul. Ook de horeca dicht doen. Een bepaalde tijdslimiet oké.

Geplaatst door Mark de Jong op 13 oktober 2020 om 12:16

Het virus wordt in een supermarkt heel makkelijk overgedragen. Maar om die dicht te gooien dat gaat Rutte te ver. Misschien dat er baantjes zijn te vergeven bij de grootgrutters, waar hij maar al te graag iets van wil hebben.

Geplaatst door Mark Mol op 13 oktober 2020 om 23:18