'Koper Blokker België misleid door moederbedrijf'

'Koper Blokker België misleid door moederbedrijf'

Dirk Bron, de koper van de 123 Belgische Blokker-vestigingen, zegt 'een kat in de zak' gekocht te hebben. De Belgische tak van de huishoudketen bleek dagelijks twee miljoen verlies te lijden. Dat zegt Brons advocaat tegen De Telegraaf.

Bron kocht de 123 winkels in februari van moederbedrijf Mirage Retail Group. Hij had het plan om er een discountketen van te maken, onder de naam Mega World. Bovendien garandeerde Bron alle filialen open te houden en het komende jaar geen personeel te ontslaan. 

Maar Mirage zou de nieuwe eigenaar hebben misleid, zo stelt Brons advocaat Hans Koets: "We hebben de rechtbank om een voorlopig getuigenverhoor verzocht om alle betrokkenen onder ede te laten horen".

Mega World vroeg eerder deze week bescherming aan tegen zijn schuldeisers. Het bedrijf heeft, mede door de coronacrisis, financiële problemen. Daarnaast blijkt achteraf volgens Bron het bedrijf na verkoop door Mirage niet levensvatbaar te zijn.

Michiel Witteveen, eigenaar van Mirage, laat weten de juridische stappen van Bron 'met belangstelling tegemoet te zien'. "Wij hadden voorafgaand aan de verkoop alles geregeld voor een boekenonderzoek, maar dat wilde Bron niet." Volgens Witteveen moet Bron eerst eens bij zichzelf te rade gaan als zaken niet goed zijn gegaan, voordat hij naar anderen gaat wijzen.

Bron is in Nederland veroordeeld voor 'onbehoorlijk bestuur' en het Openbaar Ministerie verdenkt hem van onder meer verduistering en oplichting.

Reacties 10


ikke weet het 14 okt, 10:48

DAGELIJKS 2 miljoen verlies ?? op 123 winkels ?? Dat is ff € 16260 per winkel...

Die kun je beter dichtstorten met beton.


Hans Vaassen 14 okt, 10:55

Blokker Nederland kan ook niet uit. Het geld van de familie blokker is zo op en dan is het game over.


Retailer met winstgevende winkel 14 okt, 11:17

Je moet heel veel fantasie hebben om van Blokker iets winstgevends te maken. Dat lukt niet met een Nespresso clown van 60.- waar je nog 21% btw over af moet dragen..


Ger Boer 14 okt, 12:03

Wie neemt er nu een bedrijf over zonder boekenonderzoek? Dit verhaal stinkt aan alle kanten, hoe kun je nu 16260 per dag per winkel verlies lijden? ik denk dat Bron gewoon katvanger is.


Jaap De groot 14 okt, 13:13

Ze moeten die constructies van die Wittenveen eens onder loep nemen. Eerst met Intertoys, toen Blokker Belgie en straks met BCC


Jan De reus 14 okt, 13:15

Bron, hij wilde dat hij het kon! Altijd een ander de schuld, je lacht je een bult. Maar drama voor degene die met hem te maken krijgen! Verder zullen we maar zwijgen. Sterkte voor diegene!


Frits Vries 14 okt, 13:35

De beste winkels blokker draaiden deze omzet perdag ....maar dan 20 jaar geleden met guldens


Chris Van Wesemael 14 okt, 13:42

Lachen! Het is duidelijk dat de hele overname en nu aanvraag faillissement doorgestoken kaart is. Bron is gewoon stroman om Witteveen uit de wind te zetten. Zoals Ger ook meldt, niemand neemt toch een bedrijf over zonder de boeken door te lichten. En de Corona-crisis is gewoon een godsgeschenk voor Bron: nu kan hij daar deels de reden van zijn "falen" leggen. Falen doet hij niet hoor; hij voert gewoon zijn opdracht uit.


Ger De Haan 14 okt, 15:13

Maar wat zegt het over Mirage dat je een deel van je bedrijf waar mensen werken die jarenlang met hart en ziel voor het bedrijf hebben gewerkt, verkoopt aan zo'n luchtfietser


J. Nijsten 15 okt, 09:59

Zoveel mogelijk te gelde maken, geld in de zak steken en dan opdoeken. Zal niet de eerste keer zijn.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!