'Koper Blokker België misleid door moederbedrijf'

'Koper Blokker België misleid door moederbedrijf'

Dirk Bron, de koper van de 123 Belgische Blokker-vestigingen, zegt 'een kat in de zak' gekocht te hebben. De Belgische tak van de huishoudketen bleek dagelijks twee miljoen verlies te lijden. Dat zegt Brons advocaat tegen De Telegraaf.

Bron kocht de 123 winkels in februari van moederbedrijf Mirage Retail Group. Hij had het plan om er een discountketen van te maken, onder de naam Mega World. Bovendien garandeerde Bron alle filialen open te houden en het komende jaar geen personeel te ontslaan. 

Maar Mirage zou de nieuwe eigenaar hebben misleid, zo stelt Brons advocaat Hans Koets: "We hebben de rechtbank om een voorlopig getuigenverhoor verzocht om alle betrokkenen onder ede te laten horen".

Mega World vroeg eerder deze week bescherming aan tegen zijn schuldeisers. Het bedrijf heeft, mede door de coronacrisis, financiële problemen. Daarnaast blijkt achteraf volgens Bron het bedrijf na verkoop door Mirage niet levensvatbaar te zijn.

Michiel Witteveen, eigenaar van Mirage, laat weten de juridische stappen van Bron 'met belangstelling tegemoet te zien'. "Wij hadden voorafgaand aan de verkoop alles geregeld voor een boekenonderzoek, maar dat wilde Bron niet." Volgens Witteveen moet Bron eerst eens bij zichzelf te rade gaan als zaken niet goed zijn gegaan, voordat hij naar anderen gaat wijzen.

Bron is in Nederland veroordeeld voor 'onbehoorlijk bestuur' en het Openbaar Ministerie verdenkt hem van onder meer verduistering en oplichting.

Reacties

DAGELIJKS 2 miljoen verlies ?? op 123 winkels ?? Dat is ff € 16260 per winkel...

Die kun je beter dichtstorten met beton.

Geplaatst door ikke weet het op 14 oktober 2020 om 10:48

Blokker Nederland kan ook niet uit. Het geld van de familie blokker is zo op en dan is het game over.

Geplaatst door Hans Vaassen op 14 oktober 2020 om 10:55

Je moet heel veel fantasie hebben om van Blokker iets winstgevends te maken. Dat lukt niet met een Nespresso clown van 60.- waar je nog 21% btw over af moet dragen..

Geplaatst door Retailer met winstgevende winkel op 14 oktober 2020 om 11:17

Wie neemt er nu een bedrijf over zonder boekenonderzoek? Dit verhaal stinkt aan alle kanten, hoe kun je nu 16260 per dag per winkel verlies lijden? ik denk dat Bron gewoon katvanger is.

Geplaatst door Ger Boer op 14 oktober 2020 om 12:03

Ze moeten die constructies van die Wittenveen eens onder loep nemen. Eerst met Intertoys, toen Blokker Belgie en straks met BCC

Geplaatst door Jaap De groot op 14 oktober 2020 om 13:13

Bron, hij wilde dat hij het kon! Altijd een ander de schuld, je lacht je een bult. Maar drama voor degene die met hem te maken krijgen! Verder zullen we maar zwijgen. Sterkte voor diegene!

Geplaatst door Jan De reus op 14 oktober 2020 om 13:15

De beste winkels blokker draaiden deze omzet perdag ....maar dan 20 jaar geleden met guldens

Geplaatst door Frits Vries op 14 oktober 2020 om 13:35

Lachen! Het is duidelijk dat de hele overname en nu aanvraag faillissement doorgestoken kaart is. Bron is gewoon stroman om Witteveen uit de wind te zetten. Zoals Ger ook meldt, niemand neemt toch een bedrijf over zonder de boeken door te lichten. En de Corona-crisis is gewoon een godsgeschenk voor Bron: nu kan hij daar deels de reden van zijn "falen" leggen. Falen doet hij niet hoor; hij voert gewoon zijn opdracht uit.

Geplaatst door Chris Van Wesemael op 14 oktober 2020 om 13:42

Maar wat zegt het over Mirage dat je een deel van je bedrijf waar mensen werken die jarenlang met hart en ziel voor het bedrijf hebben gewerkt, verkoopt aan zo'n luchtfietser

Geplaatst door Ger De Haan op 14 oktober 2020 om 15:13

Zoveel mogelijk te gelde maken, geld in de zak steken en dan opdoeken. Zal niet de eerste keer zijn.

Geplaatst door J. Nijsten op 15 oktober 2020 om 09:59