Vero Moda-moeder ziet winst grotendeels verdampen

Vero Moda-moeder ziet winst grotendeels verdampen

Bestseller, het bedrijf achter onder meer Vero Moda, Only en Jack & Jones, noteert een omzetverlies van 6,5 procent over het gebroken boekjaar 2019/2020. De winst voor belastingen daalde zelfs met 72 procent. 

Die kwam uit op 776 miljoen Deense kronen (ongeveer 104 miljoen euro). De omzet bedroeg 24,1 miljard Deense kronen, iets meer dan drie miljard euro. Vorig jaar boekte Bestseller nog een omzet van 3,5 miljard euro (+7 procent ten opzichte van een jaar eerder). 

Het modeconcern spreekt ondanks de lagere cijfers van een positief resultaat. “Gezien de huidige situatie wereldwijd en de enorme veranderingen die de maatschappij en ons bedrijf moesten doorstaan, kunnen we alleen maar trots en tevreden zijn dat we een winst kunnen rapporteren”, aldus ceo Anders Holch Povlsen. 

Het bedrijf ziet met name herstel op de markten in Centraal- en Noord-Europa. “Maar we moeten overal hard werken om terug op ons oude niveau te komen.” Dankzij ‘nauw contact’ met verhuurders van winkelpanden hoefde Bestseller naar eigen zeggen nauwelijks aanpassingen door te voeren in zijn winkelbestand, dat nu 2600 vestigingen bedraagt. 
 

Reacties 1


J. Nijsten 15 okt, 11:50

104 miljoen euro winst lijkt mij geen rode cijfers noch verdamping.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!