Supermarkt Deen sluit eerder door 'alcoholklok'

Supermarktketen Deen sluit vanaf donderdag al zijn winkels om 20.00 uur. Zo wil de retailer discussie met klanten over de verkoop van alcohol voorkomen.

Een woordvoerster laat aan het Noordhollands Dagblad weten dat de beslissing is genomen voor de veiligheid van de medewerkers. "Het is anders niet of nauwelijks te handhaven. Wij willen niet dat onze medewerkers oeverloze discussies met klanten moeten voeren." Het bewaken van de anderhalve meter afstand, het extra schoonhouden van de winkelwagentjes en de mondkapjesplicht vraagt al genoeg van het personeel, meent de supermarktketen.

Winkels van Deen sluiten normaliter om 21.00 uur. Een enkeling sluit nog een uur later. De retailer verwacht geen problemen of omzetverlies door de eerdere sluiting. "De horeca moet een veel groter offer brengen dan wij, dat is niet te vergelijken."

Het kabinet maakte tijdens de persconferentie van dinsdagavond bekend dat alle horeca op slot moet en dat supermarkten na 20.00 uur geen alcohol meer mogen verkopen. De maatregelen gaan woensdagavond om 22.00 uur in.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!