Hornbach stelt mondkapje verplicht

Hornbach stelt mondkapje verplicht

Hornbach stelt vanaf komende maandag het dragen van een mondkapje verplicht. Dat geldt voor zowel medewerkers als klanten.

De bouwmarkt loopt daarmee vooruit op de landelijke verplichting die eraan zit te komen. "We zullen eraan moeten wennen met z'n allen, maar het doel is helder: het virus er weer onder krijgen. Klanten die een mondkapje vergeten, die krijgen er eentje gratis van ons", zegt algemeen directeur Evert de Goede.

Winkels in de detailhandel moeten voorlopig om 20.00 uur de deuren sluiten. Hornbach heeft daarom besloten dat klanten doordeweeks tot 19.30 uur naar binnen mogen om hun inkopen te doen.

Reacties

Mag hopen dat er geen klanten meer komen

Geplaatst door Anti Mondkapje op 17 oktober 2020 om 12:08

Ik ga graag naar Hornbach maar daar zien ze mij voorlopig dus niet meer!

Geplaatst door Fuck Corona op 18 oktober 2020 om 10:05

Was er vanmiddag, werd hardhandig de winkel uitgesleept door de beveiliger toen ik m'n mondkapje binnen afdeed en aangaf dat ik deze liever niet op deed. Had nog aangegeven dat ik graag het gesprek aanging maar "ik moest luisteren en naar buiten." Op de vraag op grond van welke overtreding ik naar buiten gesleept werd kwam als antwoord "wegens huisvredebreuk". Hornbach: Zorg op z'n minst dat het handhavend personeel op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen omtrent de wet- en regelgeving, want dit gaat voor veel discussies zorgen. Meneer de beveiliger wilde zijn naam niet delen. Ben benieuwd hoe mensen hier over denken. Groetjes

Geplaatst door Liever Geen Mondkapje op 21 oktober 2020 om 15:55

Een winkelier mag iedereen weigeren, Karen. Is geen wetgeving voor nodig.

Geplaatst door ICare 2Much op 22 oktober 2020 om 03:19

Waarom ook zo moeilijk doen voor die 30 min dat je bij hornbach in de winkel bent en mondkapje op moet doen, het winkel personeel loopt er de hele dag mee wat echt niet meevalt. Doe ben je aardig tegen deur beleid zo wil je zelf toch ook behandeld worden

Geplaatst door Mike De vries op 25 oktober 2020 om 09:29

Kijk naar de kern van waaruit dit beleid wordt aangepakt. Het gaat me de pet te boven, en dat is wat iedereen in Nederland moet leren door deze "pandemie" is dat als iedereen zegt dat je de overheid niet vertrouwen kan en vanuit meerdere bronnen, deskundigen, het eigen volk? Op keiharde feiten, je daar naar luistert. Zelfs Rutte en de Jonge geven aan dat de grond waar alles medisch is gebaseerd niets is. Zo ook het RIVM. Hornbach doet aan eigen broodroof en overtreed de grondwet of wet waaruit ze integer kunnen handelen. Lekker snel gemaakte wetjes maken gebaseerd op oninteger handelen zijn te verwerpen. Luister naar de officiële bronnen: de Jonge: Mondkapjes hebben geen enkel nut. Rutte :geeft toe, sterfte cijfer zit op 0,14 procent, niet op 3,4 procent. Conclusie: maatregelen ver overtroffen. Is het dan niet politiek? Ja natuurlijk. Als het bedrijfsleven zichzelf zo failliet laat gaan? Dit kan komen doordat mensen niet naar b.v. horeca gaan, maar ook als ze geen zin meer hebben onder dit beleid geld uit te geven bij o.a. Hornbach. Beveiliging denkt boven de wet te staan en even zijn machtsmomentje te pakken. Wat als mensen dit "handhaven" niet meer toestaan en daar alle grond op hebben? Wat ze ook doen ,dan handelen de klanten vanuit de wet. Take it or leave it. Kom op Hornbach met je stoere reclames op tv. Als je echt zo tough ben, ga je er niet als wimpie bedrijf hierin mee. Slecht leiderschap, Wimpy Hornbach.. We have no deal.

Geplaatst door andermans klant andermans klant op 27 oktober 2020 om 19:06