Hornbach stelt mondkapje verplicht

Hornbach stelt mondkapje verplicht

Hornbach stelt vanaf komende maandag het dragen van een mondkapje verplicht. Dat geldt voor zowel medewerkers als klanten.

De bouwmarkt loopt daarmee vooruit op de landelijke verplichting die eraan zit te komen. "We zullen eraan moeten wennen met z'n allen, maar het doel is helder: het virus er weer onder krijgen. Klanten die een mondkapje vergeten, die krijgen er eentje gratis van ons", zegt algemeen directeur Evert de Goede.

Winkels in de detailhandel moeten voorlopig om 20.00 uur de deuren sluiten. Hornbach heeft daarom besloten dat klanten doordeweeks tot 19.30 uur naar binnen mogen om hun inkopen te doen.

Reacties 7


Anti Mondkapje 17 okt, 12:08

Mag hopen dat er geen klanten meer komen


Fuck Corona 18 okt, 10:05

Ik ga graag naar Hornbach maar daar zien ze mij voorlopig dus niet meer!


Liever Geen Mondkapje 21 okt, 15:55

Was er vanmiddag, werd hardhandig de winkel uitgesleept door de beveiliger toen ik m'n mondkapje binnen afdeed en aangaf dat ik deze liever niet op deed. Had nog aangegeven dat ik graag het gesprek aanging maar "ik moest luisteren en naar buiten." Op de vraag op grond van welke overtreding ik naar buiten gesleept werd kwam als antwoord "wegens huisvredebreuk". Hornbach: Zorg op z'n minst dat het handhavend personeel op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen omtrent de wet- en regelgeving, want dit gaat voor veel discussies zorgen. Meneer de beveiliger wilde zijn naam niet delen. Ben benieuwd hoe mensen hier over denken. Groetjes


ICare 2Much 22 okt, 03:19

Een winkelier mag iedereen weigeren, Karen. Is geen wetgeving voor nodig.


Mike De vries 25 okt, 09:29

Waarom ook zo moeilijk doen voor die 30 min dat je bij hornbach in de winkel bent en mondkapje op moet doen, het winkel personeel loopt er de hele dag mee wat echt niet meevalt. Doe ben je aardig tegen deur beleid zo wil je zelf toch ook behandeld worden


andermans klant andermans klant 27 okt, 19:06

Kijk naar de kern van waaruit dit beleid wordt aangepakt. Het gaat me de pet te boven, en dat is wat iedereen in Nederland moet leren door deze "pandemie" is dat als iedereen zegt dat je de overheid niet vertrouwen kan en vanuit meerdere bronnen, deskundigen, het eigen volk? Op keiharde feiten, je daar naar luistert. Zelfs Rutte en de Jonge geven aan dat de grond waar alles medisch is gebaseerd niets is. Zo ook het RIVM. Hornbach doet aan eigen broodroof en overtreed de grondwet of wet waaruit ze integer kunnen handelen. Lekker snel gemaakte wetjes maken gebaseerd op oninteger handelen zijn te verwerpen. Luister naar de officiële bronnen: de Jonge: Mondkapjes hebben geen enkel nut. Rutte :geeft toe, sterfte cijfer zit op 0,14 procent, niet op 3,4 procent. Conclusie: maatregelen ver overtroffen. Is het dan niet politiek? Ja natuurlijk. Als het bedrijfsleven zichzelf zo failliet laat gaan? Dit kan komen doordat mensen niet naar b.v. horeca gaan, maar ook als ze geen zin meer hebben onder dit beleid geld uit te geven bij o.a. Hornbach. Beveiliging denkt boven de wet te staan en even zijn machtsmomentje te pakken. Wat als mensen dit "handhaven" niet meer toestaan en daar alle grond op hebben? Wat ze ook doen ,dan handelen de klanten vanuit de wet. Take it or leave it. Kom op Hornbach met je stoere reclames op tv. Als je echt zo tough ben, ga je er niet als wimpie bedrijf hierin mee. Slecht leiderschap, Wimpy Hornbach.. We have no deal.


Anti Mondkap i.v.m. longaandoening 30 nov, 13:52

Liever geen mondkapje; ik ben ook zojuist de Hornbach bij Westpoort hardhandig uitgezet. Beveiliger weigerde eveneens zijn naam vrij te geven, gaf aan dat zijn naam 'Hornbach' is. Nadat ik op weg naar de uitgang was en al bij de lift stond kwam een volgende beveiliger naar me toe. die vroeg: "u bent onderweg naar de uitgang hoop ik?" Ik stond al voor de lift naar de uitgang dus ik reageerde niet. Vervolgens komt deze jongeman achter mij de lift in aangestormd, staat op 2 cm afstand te schreeuwen tegen mij, waarop ik vraag of hij "alstublieft even afstand wil houden, want hij houdt zich dus blijkbaar niet aan zijn eigen regime". Mag hopen dat niemand meer naar deze winkel gaat. Wat een simpele zielen bij elkaar!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!