'Markt voor virtuele paskamers verdubbelt binnen vijf jaar'

De markt voor virtuele paskamers is in 2025 naar verwachting verdubbeld. Dat blijkt uit het rapport Virtual Fitting Room Market van marktonderzoeker Component. 

De omvang van de wereldwijde virtuele paskamermarkt neemt naar verwachting toe van ruim drie miljard naar zo'n 6,5 miljard dollar in 2025. De groei is deels te wijten aan de pandemie waardoor de bezoekersaantallen in fysieke winkels bijna overal ter wereld zijn gedaald en de vraag naar e-commerce fors is gestegen. Met name in Noord-Amerika en Azië zal de vraag naar virtuele paskamers toenemen volgens het rapport, omdat nieuwe technologieën daar snel omarmd worden en het aantal onlineshoppers met name in China en Japan explosief groeit. 

Daarnaast kan een virtuele paskamer, waarbij klanten met behulp van augmented reality kleding kunnen passen, het aantal retourneringen terugdringen. Onder meer Zalando experimenteerde eerder met een virtuele paskamer in een popup-store in Madrid. Klanten werden er gescand, waarna ze de kleding digitaal konden passen. De virtuele paskamer zou voor sommige retailers op termijn (deels) de fysieke paskamer kunnen vervangen. 

Beeld: FXMirror
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!