Medewerkers Miss Etam naar de rechter: afbraak keten moet stoppen

Medewerkers Miss Etam naar de rechter: afbraak keten moet stoppen

De ondernemingsraad van Miss Etam stapt naar de rechter om te voorkomen dat de keten verder wordt 'afgebroken' door eigenaar Martijn Rozenboom. Dat meldt bestuurder Martin Pikaart van vakbond AVV, die als woordvoerder van de OR optreedt.

Volgens Pikaart moet de OR bij structurele wijzigingen om advies worden gevraagd. "Bijvoorbeeld bij de verkoop van winkels en merken, zoals met Claudia Sträter is gebeurd, en de sluiting van de webshop. Die man is bezig het bedrijf af te breken en hij houdt zich niet aan de regels. En dat moet hij wel gaan doen." Komende donderdag dient er een spoedzaak bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. "Wij verwachten dat de rechter dan direct maatregelen zal treffen." 

Rozenboom nam Miss Etam vorige maand over na het faillissement van de Belgische modegroep FNG. Ook het veel kleinere Steps valt eronder. Expresso en Claudia Sträter werden door Rozenboom al snel doorverkocht aan de Van Uffelen Groep. Inmiddels zijn zeker twintig van de ruim honderd winkels van Miss Etam gesloten, volgens Rozenboom vooral door verhuurders die 'dwarsliggen'. De managing director en de commercieel directeur zijn intussen vertrokken. Volgens Pikaart wijst niets erop dat Rozenboom echt een doorstart wil maken met Miss Etam. "De ondernemingsraad vraagt de rechter om hier een eind aan te maken en mee te kunnen beslissen over de toekomst van het bedrijf."

Daarnaast proberen het AVV en de OR van Miss Etam bij de rechter-commissaris de stukken over de verkoop boven tafel te krijgen. "Niet alleen om het koopcontract openbaar te maken, maar ook het hele biedingsproces. De curator stelt dat er geen alternatieven waren, maar wij denken dat die er wel waren", zegt Pikaart. "Het gaat om Van Uffelen, maar ook om andere partijen."

Reactie Rozenboom
Rozenboom maakt zich er niet heel druk om. "Maar ik weet niet of dit nou heel verstandig is voor iedereen. Als men denkt dit te moeten doen, dan moet men dat maar doen. Ik kan er weinig van vinden op dit moment", zegt hij tegen RetailNews. "Ik zal me netjes bij de Ondernemingskamer melden en dan zullen we wel zien wat er uitkomt."

"Wat wel duidelijk is: op de ene of andere manier zit er een vakbond achter, die met een soort kruistocht bezig is. Ik weet niet wat die man aan het doen is, hij verveelt zich blijkbaar", aldus Rozenboom. Hij zegt dat hij de OR wel heeft uitgenodigd voor overleg. "Maar dat hebben ze geweigerd. Tja, dan wordt het lastig praten." Rond de verkoop van Claudia Sträter en Expresso deed hij dat niet, maar dat kon volgens Rozenboom ook helemaal niet. "Er was toen nog niemand in dienst. Hoe wil je dan een OR hebben als je geen personeel hebt? Is lastig hè."

Met hoeveel winkels Rozenboom door wil, is nog niet duidelijk. "Dat hangt ook weer af van dit. Als de vakbond dit allemaal voor elkaar wil fietsen, dan kan de uitkomst ook nog weleens heel vervelend gaan worden."

Reacties 9


P Paal 20 okt, 10:55

Deze man is alleen geinterreseerd in de voorraden. Personeel e.d doet er bij hem niet toe. Is gewoon een smerig zaakje.

Heb voor 1 van de bedrijven die de dupe van hem is gewerkt.
Dus weet waar hij mee bezig is!!


Reinder Koornstra 19 okt, 14:12

Als hij maar half zoveel verstand had van retail als van ondernemingsrecht, had Miss Etam nog een kans. Nu is het wachten tot het moment dat die tent Martijn meer geld kost dan er uitkomt!


I Van de Wilde 18 okt, 04:20

Was het bedrijf al niet failliet voordat Rozenboom aan boord kwam? Het bedrijf was al afgebroken! Ik hoor niemand over het management en de oude Belgische aandeelhouders?!

Volgensmij zijn dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor de staat waarin dit bedrijf zich nu bevind? Daarnaast zijn dat de personen die leveranciers laten zitten en een enorme berg schulden achter laten. Laat de AVV nu is echt even een grote jongen zijn en niet achter dit soort kruimelaars aan te rennen, maar is achter de verdwenen euro’s aan te gaan.


p h 16 okt, 21:01

Het is triest maar die Roozenboom ( bijgenaamd de föhn ) is van het allerergste soort en speelt het spel erg goed. Hij heeft totaal geen intentie om Miss Etam door te zetten. Oude management was nog zo stom om in zijn fabeltjes te geloven en hielden andere biedingen buitenboord. Nu weten ze met wie ze te doen hebben . Zijn ze grotendeels weg en staan er vele honderden banen op de tocht. Ik weet dat er nog veel goederen bij de vervoerder , in de haven en in de productielanden staan. Daar zijn biedingen op gedaan en er zijn met diverse leveranciers deals gesloten. Echter de Fohn betaald niet.
Miss Etam is klaar. Het is erg jammer maar het oude management en de curator hebben het aan de verkeerde partij ( de duivel) verkocht


Martijn Oplichterrozenboom 16 okt, 20:02

Rozenboom kan wel klagen over de bond
Maar zij doen hun best voor het personeel.

Rozenboom verkoopt Claudia strater en Expresso zonder het bijbehorende personeel.


Joost Kriek 16 okt, 19:50

In de winkels hangt nog zomercollectie. 50% van de prijs en je kan alleen cash betalen. Sneu voor de medewerkers maar Miss Etam is een zinkend schip.


p. Wilderink 16 okt, 18:47

Wat een gevoelloze man die Martijn Rozenboom en ook de curator. Dat dit soort mensen bestaan die totaal geen gevoel voor mensen hebben, alleen maar aan geld denken. Naar mijn weten ging het voor het faillissement zelfs goed met Miss Etam en stonden er nieuwe openingen op de agenda. Zo triest voor al die mensen in de winkels, kantoor en de gemiddelde Nederlandse vrouw die veel bij Miss Etam komt.

Hoop dat er toch nog snel een andere eigenaar komt of een faillissement zodat MR geen geld meer ontvangst uit de verkopen.

Misschien alle mensen oproepen om NIET naar binnen te gaan zodat er niks verkocht wordt.


Machiel R 16 okt, 17:50

Dit verhaal kent alleen maar verliezers. Rozenboom heeft door diverse meningen op social media de schijn tegen. De vakbond behartigt de belangen van de medewerkers maar iedereen weet dat ze daarbij soms de realiteit uit het oog verliezen. Het zou mooi zijn als mensen met hart voor personeel maar ook zakelijk gochme hier bemiddelen. Laat een Ronald Kahn eens praten met beide kampen.


Boudewijn Huberts 16 okt, 17:40

Oh oh wat speelt hij het spel goed.....iedereen is serieus bezorgd over zijn of haar toekomst en voor Martijn gaat het alleen maar om het spel nog nu zijn knikkertas vol gevuld is!! De echte l.l is natuurlijk die ervaren curator K vd M die al 10 jaar met Martijntje zaken doet

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!