Mirage Retail Group, het moederbedrijf van Blokker, mag elektronicaketen BCC overnemen. Volgens de Autoriteit Consument & Markt blijft er voldoende concurrentie over.

BCC-eigenaar Fnac Darty maakte eind vorige maand bekend dat Mirage Retail Group een symbolisch bedrag voor BCC betaalt. Het Franse bedrijf liet weten er alle vertrouwen in te hebben dat BCC onder de nieuwe eigenaar een gezonde toekomst tegemoet gaat. Sinds begin dit jaar was Fnac Darty actief op zoek naar een overnamekandidaat. BCC heeft het al enkele jaren lastig.

Volgens Mirage-topman Michiel Witteveen sluit BCC mooi aan op de formules Blokker, Intertoys, Big Bazar en Miniso. "Ik denk dat BCC online verder is dan het Mirage-concern. Dus we kunnen daar van leren. Ik denk dat wij aan de achterkant van het bedrijf veel synergie kunnen vinden. Dat is ook nodig als je kijkt naar de langere termijn, want de logistiek en de distributie zijn voor elke retailer een uitdaging", zei hij tegen RetailTrends. Er zijn volgens Witteveen geen plannen om winkels van BCC om te bouwen tot Blokker-filialen.