Vakbond: houd winkels Mega World dicht

Vakbond: houd winkels Mega World dicht

Vakbond ACV Puls roept het personeel van Mega World op om de winkels dicht te houden. De winkelmanagers wordt gevraagd geen gelden af te storten aan de moedermaatschappij. De bond vreest anders een leegroof van het bedrijf, de opvolger van Blokker in België.

Ook zijn er vermoedens van fraude en bestaat volgens ACV Puls de kans dat de lonen van oktober niet betaald zullen worden. Dat zegt vakbondssecretaris Marc Jacobs volgens De Tijd. ACV Puls kreeg naar eigen zeggen van de directie te horen dat er komende vrijdag een ondernemingsraad wordt gehouden over de financiële situatie van de onderneming. Deze maandag komt volgens de bond een gedelegeerd rechter van de ondernemingsrechtbank langs om de boekhouding te controleren en om te na te gaan of het bedrijf de gewenste bescherming tegen schuldeisers kan krijgen.

Mega World verkeert in financiële problemen. Dat komt volgens eigenaar Dirk Bron door de coronacrisis, maar ook doordat hij 'een kat in de zak heeft gekocht' toen hij de winkels in februari overnam van moederbedrijf Mirage Retail Group. Volgens zijn advocaat leed de Belgische tak van Blokker dagelijks twee miljoen euro verlies.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!