Het Centraal Bureau voor Levensmiddelen vindt dat de alcoholklok 'nergens op slaat'. Dat vertelt directeur Marc Jansen tegen het AD

Supermarkten mogen sinds vorige week woensdagavond na 20.00 uur geen alcohol meer verkopen. Een coronamaatregel die lastig te hanteren is, stellen diverse supermarktketens. "Het is heel lastig. Elke logica en ratio ontgaat ons", stelt Jansen. "Want de horeca is vier weken dicht, dus er komt niemand vanuit de kroeg of het restaurant naar de super om nog een krat bier te halen."

Het ministerie van Economische Zaken stelt dat de alcoholklok ervoor moet zorgen dat mensen 's avonds niet alcohol kopen en daarna - in groepsverband - voor eigen kroeg gaan spelen. 

Jansen verwacht dat meer supermarkten eerder gaan sluiten door de invoering van de alcoholklok. Eerder lieten onder meer Deen en Hoogvliet al weten om 20.00 uur de deuren te sluiten. "We houden ons hart vast, zeker als het gaat om de veiigheid van de medewerkers. Je wilt niet dat er discussie bij de kassa ontstaat." De CBL-directeur stelt dat aan de andere kant elk openingsuur belangrijk is om drukte te spreiden. Zo moet er rekening gehouden worden met de ouderenuurtjes, waar volgens Jansen weinig animo voor is. "Deze maatregelen werken juist averechts."