Coop annuleert mogelijk onlinebestellingen waaraan alcohol is toegevoegd en die bezorgd moeten worden tussen 19.00 en 21.00 uur. Daarvoor waarschuwt de supermarkt zijn klanten.

Dat blijkt uit een e-mail die Coop vorige week naar klanten stuurde, meldt Distrifood. Supermarkten mogen sinds woensdag geen alcohol meer verkopen na 20.00 uur. Ook de bezorging van alcoholhoudende dranken is na dat tijdstip verboden. Bij bestellingen voor het tijdvak 19.00 tot 21.00 uur worden de bestelde alcoholische dranken niet uitgeleverd en 'kan het voorkomen dat de hele bestelling geannuleerd wordt', aldus Coop. De supermarkt heeft nog niet gereageerd op vragen van Distrifood over dit besluit.

Eerder vroeg brancheorganisatie CBL nog om uitstel van de 'alcoholklok'. Het zou voor supermarkten technisch complex zijn om dit goed te organiseren. Onlinesuper Picnic heeft zijn software al aangepast; klanten krijgen bij een bezorgslot na 20.00 uur de melding dat de alcoholische dranken uit hun winkelmandje wordt gehaald.