Coop annuleert bestellingen met alcohol

Coop annuleert bestellingen met alcohol

Coop annuleert mogelijk onlinebestellingen waaraan alcohol is toegevoegd en die bezorgd moeten worden tussen 19.00 en 21.00 uur. Daarvoor waarschuwt de supermarkt zijn klanten.

Dat blijkt uit een e-mail die Coop vorige week naar klanten stuurde, meldt Distrifood. Supermarkten mogen sinds woensdag geen alcohol meer verkopen na 20.00 uur. Ook de bezorging van alcoholhoudende dranken is na dat tijdstip verboden. Bij bestellingen voor het tijdvak 19.00 tot 21.00 uur worden de bestelde alcoholische dranken niet uitgeleverd en 'kan het voorkomen dat de hele bestelling geannuleerd wordt', aldus Coop. De supermarkt heeft nog niet gereageerd op vragen van Distrifood over dit besluit.

Eerder vroeg brancheorganisatie CBL nog om uitstel van de 'alcoholklok'. Het zou voor supermarkten technisch complex zijn om dit goed te organiseren. Onlinesuper Picnic heeft zijn software al aangepast; klanten krijgen bij een bezorgslot na 20.00 uur de melding dat de alcoholische dranken uit hun winkelmandje wordt gehaald.

Reacties 1


Reinder Koornstra 20 okt, 11:45

Je ziet, CBL maakt een hoop misbaar, maar via een update van de software heel gemakkelijk te blokkeren!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!