CNV: 'Supermarktwerkgevers laten verstek gaan bij cao-overleg'

Supermarktwerkgevers bleven dinsdagmiddag weg bij het fysieke overleg over een nieuwe cao, omdat zij bang zijn voor mogelijke coronabesmettingen. Dat leidde tot verontwaardiging bij vakbond CNV.

"Vreemd als je je bedenkt dat het personeel van deze werkgevers dag in dag uit op de werkvloer wordt verwacht", stelt CNV-bestuurder Jacqueline Twerda. Volgens Twerda geldt voor de werkgevers hetzelfde als voor het personeel: bij klachten thuisblijven en anders aan het werk.

Het cao-overleg zou gaan over het al dan niet schrappen van de toeslagen op zon- en feestdagen en voor avond- en nachtdiensten. "Het is niet langer bijzonder dat - bijvoorbeeld - een winkel na 18.00 uur open is, maar het vraagt wel bijzondere inzet van de werknemers", zegt Twerda. Hoewel er meer wordt verkocht, gaat die winst onveranderd naar de supermarkt, stelt de vakbond. CNV vindt dan ook dat het personeel daar wat van moet merken in zijn arbeidsvoorwaarden. 

De oplossing volgens Twerda: "Verhoog alle loontabellen met het percentage dat werkgevers verdienen door de toeslagen te schrappen. Of maakt de producten 's avonds en op zon- en feestdagen duurder."

Reacties 2


koen vandijk 28 okt, 11:14

Vakbond schaam je. De bedoeling is dat niet noodzakelijke fysieke contacten zoveel mogelijk worden vermeden dus volstrek verkeerd populisme, Dat verder geheel los van de vraag in hoeverre jullie je realiseren dat de wereld veranderd en toeslagen net zo min als loonsverhogingen nog van deze tijd zijn.


Marcel Schwegler 28 okt, 12:11

Goed CNV de salarissen zijn al belachelijk laag. Dus die toeslagen blijven nodig..

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!