Vinted weert kleine ondernemers in tweedehands

Vinted weert kleine ondernemers in tweedehands

Professionele ondernemers die hun tweedehandskleding via United Wardrobe verkochten, zijn bij Vinted niet welkom. Daardoor dreigen zij hun inkomsten te verliezen. Dat meldt het FD

Het platform Vinted lijfde het Nederlandse United Wardrobe dinsdag in. Vinted biedt ruimte voor de particuliere verkopers, maar professionals mogen het platform niet op. 

"Mijn hele inkomen, waar ik hard voor heb gewerkt, valt in één klap weg", vertelt Miranda Reitsema, die met haar account Nobel King 5300 volgers heeft op United Wardrobe. Met haar zijn nog tientallen andere 'topverkopers' op United Wardrobe actief. 

Sjuul Berden, mede-oprichter van United Wardrobe, zegt dat het hier gaat om een juridisch probleem. "Als consumenten aan consumenten verkopen, zijn zij vrijgesteld van een hoop verplichtingen, zoals het vermelden van btw op hun productpagina en het retourrrecht", verduidelijkt Berden. Die regels zijn wel van toepassing wanneer je als bedrijf aan een consument verkoopt.

Volgens Berden wil Vinted op korte termijn duidelijkheid verschaffen aan de groep topverkopers. "Misschien kunnen we een uitzondering voor ze maken." De oprichter van United Wardrobe denkt dat de overgang naar Vinted op de lange termijn goed is voor zijn consumenten. "Verandering is aanvankelijk altijd moeilijk."

The Next Closet, een luxere kledingmarktplaats, verwacht dat een gedeelte van de commerciële verkopers van United Wardrobe de overstap naar hen zal maken. "We hebebn nog nooit zo'n goede week gehad als de afgelopen week. Zeker gisteren en vandaag zien we veel verkopers en leden komen", aldus oprichtster Talitha van Ogtrop.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!