Meeste Primera-winkels weigeren 'complotblad'

Meeste Primera-winkels weigeren 'complotblad'

Een groot deel van de Primera-winkels legt het 'complotblad' Gezond Verstand niet in de schappen. Bij concurrenten AKO en Bruna is het wel volop te koop, meldde moederbedrijf Audax eerder.

Rond de tweede editie van het blad van voormalig NRC-correspondent Karel van Wolferen ontstond begin deze week ophef. Onder anderen Kamerleden van GroenLinks en D66 wijzen erop dat het desinformatie verspreidt, onder meer over het coronavirus. Ze deden een beroep op de verantwoordelijkheid van winkeliers.

Audax, het moederbedrijf van Bruna en AKO, zei daarop geen aanleiding te zien om het blad te weren. Het bedrijf noemt de vrijheid van meningsuiting 'een groot goed'. "Dit brengt een pluriform medialandschap met zich mee. In onze winkels bieden we dan ook een breed assortiment boeken, kranten en tijdschriften aan. We zijn ons ervan bewust dat dat daar ook titels tussen zitten met controversiële en gevoelige onderwerpen en inhoud. Het is aan onze klanten om zich een mening te vormen over de inhoud." Pas als de rechter de uitgave zou verbieden, stopt Audax met de verkoop.

Primera, de derde verkoper van het tijdschrift, heeft besloten om de winkeliers zelf de vrijheid te geven om het blad wel of niet te verkopen. "Wij hebben, in overleg met onze distributeur, de mogelijkheid aan de winkels geboden om de geleverde magazines niet in de schappen te leggen. Op basis van de reacties van onze ondernemers schatten wij in dat zo'n twee derde van de winkels hiervan gebruik heeft gemaakt", aldus Primera tegen het AD.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!