Elektronicaketen EP: richt zich op bestaande winkels

Elektronicaketen EP: richt zich op bestaande winkels

Franchiseformule EP: denkt niet dat het winkelbestand de komende tijd veel groter zal worden. “Het aantal zelfstandige elektronicazaken zal de komende jaren alleen maar verder dalen”, zegt ceo Patrick van Tent tegenover RetailTrends.

De focus van EP: ligt op groei in de bestaande winkels. In totaal zijn er zo’n 352 zelfstandige zaken bij inkooporganisatie ElectronicPartner aangesloten, waarvan er negentig onder de EP:-formule opereren. Groot verschil met concurrenten als Expert en Electro World is volgens Van Tent dat zijn ondernemers meer vrijheid hebben in assortiment en winkelinrichting. “Als je ondernemers te veel in een jasje giet, verdwijnt hun ondernemerschap. En daar zit juist de onderscheidende kracht, dat is een niet te kopiëren eigenschap.”

Van de twaalfhonderd zelfstandige elektronicazaken zijn er zo’n 850 aangesloten bij ElectronicPartner, Expert of United Retail (Electro World). De dalende trend maakt dat de branche in de toekomst mogelijk meer moet samenwerken, zegt Van Tent. “Wij hebben nu 352 ondernemers. Als er binnen tien jaar een groep stopt, om wat voor reden dan ook, wordt de overhead mogelijk te groot.” Hij vraagt zich af of de branche dan niet met minder hoofdkantoren en formules toe kan. Over de vraag welke formule dan als overlevende komt bovendrijven wil hij niet speculeren.

Krachten bundelen met branchegenoten zou kunnen in verschillende scenario's, zegt Van Tent. "Dat kan via een samenwerking, een overname of op een andere manier." Overnames of samenwerkingen staan momenteel niet op de radar van ElectronicPartner, benadrukt de ceo.

Lees het hele interview met EP: op RetailTrends.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!