Faillissement lijkt nabij voor Mega World

Faillissement lijkt nabij voor Mega World

Het faillissement lijkt nabij voor Mega World, de opvolger van Blokker in België. De ondernemingsrechtbank van Mechelen verleent het bedrijf geen bescherming tegen schuldeisers. Er worden twee voorlopige bewindvoerders aangesteld.

De rechtbank verwerpt het verzoek voor een gerechtelijke reorganisatie, omdat er grote twijfels zijn over de correctheid van de aangeleverde informatie. "Er ontbreken ook jaarrekeningen", zegt persrechter Frank Vennekens tegen RetailNews. "En de recentste jaarrekening die is bijgevoegd doet vrezen dat de toestand iets minder rooskleurig is dan men bij de aanvraag doet uitschijnen."

Twee voorlopige bewindvoerders nemen het roer bij het bedrijf over. Als zij vaststellen dat de toestand hopeloos is, zullen ze het faillissement aanvragen. Die kans lijkt groot, omdat de omzet alleen maar zal teruglopen. De Mega World-winkels zijn net als de andere niet-essentiële winkels in België wegens de aangescherpte coronamaatregelen gesloten. Ook schuldeisers zouden het faillissement kunnen aanvragen.

De Nederlander Dirk Bron nam begin dit jaar de Blokker-winkels en de 670 medewerkers in België over. De winkels werden omgebouwd en gingen verder als discountformule Mega World. Vorige maand bleek dat de keten in financiële problemen verkeert.

Foto: een filiaal van Mega World in Mechelen (Marc Jacobs, ACV Puls)

 

Reacties 6


Jan de Reus 5 nov, 11:56

Dit voorjaar al voorspeld, helaas voor alle trouwe medewerkers, hopelijk ontloopt Dirk en z`n maat dit keer de straf niet, want een poosje zitten en daarna de miljoenen die weggesluisd zijn gaan verteren is niet te verteren.


J jansen 3 nov, 17:15

En de constructie rond Intertoys?


Rene de Vries 3 nov, 16:48

Gewoon een truckje van Mirage Retail om met een bevriende relatie (Dirk Bron) de boel in een tweetrapsraket failliet te laten gaan, zodat de naam "Blokker" niet geschaad wordt. Voor zover deze niet al aardig beschadigd is overigens. Maxitoys ook al via een omweg naar de slachtbank gebracht. Welke keten volgt?


Henk Vaassen 2 nov, 16:08

En de schurken van mirage retail blijven buiten schot ?


Ger Boer 2 nov, 15:50

Misschien een buitenkansje voor Martijn Rozenboom ?


Chris Van Wesemael 2 nov, 14:51

Ik veronderstel dat we binnen de kortste keren een mededeling van Dirk Bron zien verschijnen zoals in 2007: "Failliet gaan, een behoefte in België". Misschien, beste Dirk, kan je beter eerst de hand in eigen boezem steken.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!