Thuiswinkel.org lanceert internationaal keurmerk

Thuiswinkel.org heeft een nieuw internationaal keurmerk gelanceerd. Met 'Shopping Secure' kunnen leden van de brancheorganisatie zich ook over de grens laten certificeren op basis van relevante Europese wetgeving.

Met het nieuwe keurmerk speelt Thuiswinkel.org naar eigen zeggen in op 'een veelvoorkomende behoefte uit de internationale e-commercemarkt'. “Steeds meer Nederlandse online retailers breiden hun business over de grens uit”, aldus directeur Wijnand Jongen. “Hierbij krijgen zij te maken met extra uitdagingen, aangezien de afstand met de koper groter is, er een andere taal wordt gesproken en er andere wetten en regels gelden.” Webwinkels die over de grens gaan hebben daarom meer behoefte aan zekerheid, stelt Jongen.

Om in aanmerking te komen voor het Shopping Secure-keurmerk doorlopen online retailers een certificering die door ICTRecht wordt uitgevoerd op basis van de Europese wet- en regelgeving. “Met het Shopping Secure-keurmerk weten online retailers zeker dat hun buitenlandse webwinkel ook aan de belangrijkste geldende wetten in andere Europese landen voldoet.” Daarnaast weten klanten dat ze te maken hebben met een legitieme webshop en weten zij dat ze bij Thuiswinkel.org terechtkunnen met eventuele klachten of vragen. De brancheorganisatie spreekt van 'een volgende stap in de richting van een veilig online internationaal (ver)kooplandschap'.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!